Bardienst inschrijven

Beste barmedewerkers van ODO,

Al een aantal jaar werken we met inschrijven op bardiensten, zodat het aantrekkelijker is om bardiensten te draaien. Dat wil zeggen: je kunt je voorkeuren voor bepaalde data en tijden opgeven. Daar wordt bij de indeling van de bardienst rekening mee gehouden. Let wel: het is geen garantie dat je op die tijd ingedeeld wordt, het is dus alleen een voorkeur! Daarmee hopen we dat het bardienst doen beter aansluit op je privé bezigheden. Je kunt nu immers zelf voorkeursdata en tijden doorgeven. Bijkomend voordeel is dat de indeling van bardiensten voor ODO hiermee ook makkelijker zal worden; win-win dus.

We willen je vragen om voor 16 april meerdere voorkeuren door te geven, om de indeling zo makkelijk mogelijk te maken. Het ligt natuurlijk aan de hoeveelheid barmedewerkers die er totaal beschikbaar zijn en of voldoende mensen de instructie ‘Verantwoord alcohol schenken’ gevolgd hebben (zie hieronder) in hoeverre we aan je wensen kunnen voldoen, maar per saldo zul je meestal maar 1 of 2 keer per seizoen ingedeeld worden.

Geef je geen voorkeuren door, dan zullen we je net als voorheen zelf in bardienstrooster indelen. Ruilen is vanzelfsprekend altijd nog mogelijk. Graag eerst onderling proberen te ruilen en doorgeven via bardienst of een berichtje naar Amanda.

Hoe werkt het doorgeven van voorkeuren bardienst
Om je in te kunnen schrijven heb je een account nodig op de ODO site. Als je dat nog niet hebt kun je dat hier aanmaken. Let op: gebruik hetzelfde mailadres als waarop je de mails vanuit ODO ontvangt.

Om je voorkeuren aan te kunnen geven, ga je naar: http://odomaasland.azurewebsites.net/

· Klik op ‘Intekenen bardiensten’
· Kies je naam uit de dropdownbox
· Zet hartjes en evt. opmerkingen bij je favoriete diensten
· Opslaan is niet nodig, je keuzes worden onthouden

Voor vragen kan je terecht bij Amanda (06-51569010) of mail naar bardienst
NB: omdat we achter de bar o.a. met geld, een hete oven, scherpe messen en alcohol te maken hebben, hebben we ervoor gekozen om geen kinderen achter de bar toe te laten (dus ook niet als ze willen helpen, ook al weten we dat dat leuk is).

Instructie ‘Verantwoord alcohol schenken’

Afgelopen jaren heeft een grote groep leden en barmedewerkers een e-learning cursus gevolgd met Verantwoord alcoholgebruik als onderwerp.

Wettelijk zijn wij verplicht om iemand achter de bar te hebben staan die het certificaat ‘Verantwoord alcohol schenken’ in zijn of haar bezit heeft. We willen dus zoveel mogelijk leden en ouders oproepen deze online cursus te volgen!

Via deze link kun je je aanmelden voor de e-learning cursus. Je kunt dit gewoon in je eigen tijd doen. Bij het aanmelden kun je het KVK nummer leeg laten. Er zit er een bijlage bij deze mail, waarin informatie staat over verantwoord alcoholgebruik in de sportkantine. Hier staat informatie in, die je kunt gebruiken bij het beantwoorden van de vragen aan het einde van de cursus. Het behaalde certificaat kun je na afloop doormailen naar Sanneke.

We doen een dringende oproep namens het bestuur en zouden het fijn vinden als zo veel mogelijk ouders en leden aan deze e-learning mee doen. Op die manier kunnen we makkelijker aan onze verplichting voldoen en wordt het opstellen van het rooster voor de bardienst weer wat makkelijker. Alvast bedankt!

NB: mocht het door jou/u behaalde certificaat al in ons bezit zijn, dan kun je dit bericht als niet verstuurd beschouwen en is alleen het eerste deel van toepassing.

Voor vragen kan je terecht bij Sanneke Gorissen (06-40911266 of e-mail) Ook op de ODO site is deze informatie terug te vinden.

Met vriendelijke groet,

Bardienst- en kantinecommissie ODO Maasland