WOW wat een (slot) dag!

De laatste zaal zaterdag stond in het teken van een paar belangrijke wedstrijden, waar toch wel weer spanning op zat:

Allereerst moest ODO E3 uit bij Lynx winnen om alsnog gedeeld kampioen te worden. Onder enthousiaste leiding van coaches Naomi en Remco werd een zeer duidelijke 0-9 overwinning behaald waardoor terug in Maasland de medailles uitgereikt en taart opgegeten kon worden samen met (groot-) ouders. Van harte gefeliciteerd (en lees hier het uitgebreide verslag)! In de middag mocht ODO C1 thuis aantreden tegen ONDO C2. De C1 was weliswaar al kampioen en al gepromoveerd, maar ONDO is wel de tegenstander van de zaalcompetitie! Uit werd er in een thriller nipt gewonnen. De kers op de taart zou winst zijn en dus met 28 punten uit 14 wedstrijden eindigen. De wedstrijd was weer spannend, waarbij het opviel dat ODO wat meer (plaats-) fouten maakte en  ONDO gretiger oogde. De scores waren om en om en kort voor tijd leek ONDO met de overwinning aan de haal te gaan net als destijds in ‘s-Gravenzande. ODO rechtte echter weer de rug en wist zeer vlak voor tijd alsnog de winnende treffer binnen te schieten. Ook hier een geweldige ontlading en taart, medailles onder grote belangstelling.. Gefeliciteerd, een prachtige prestatie! (ook hier een uitgebreid verslag van C1)

(tekst gaat door onder de afbeelding)

Hierna mocht ODO 2 z’n opwachting maken tegen Nieuwerkerk 3. In een goede wedstrijd trok het 2e de wedstrijd in de slotfase verdiend naar zich toe en boekte een knappe overwinning!  Alle thuiswedstrijden werden afgewikkeld in een feestelijk versierde sporthal de Hofstede, gerealiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers. zo leuk om dat enthousiasme mee te maken!

De hoofd act van de avond – ODO 1 tegen Dunas 1 verdiende ook om figuurlijk en letterlijk in de spotlights gezet te worden. Door Re-Light waren ook vrijdagavond al lichtmasten opgesteld waarmee het oplopen van de teams door een blauwwitte ballonnenboog, in een een donkere sporthal belicht kon worden wat een heus spektakel werd. Spelers en toeschouwers (gewapend met blauwwitte led sticks) genoten zichtbaar van de nieuwe ambiance. Maar uiteindelijk gaat het dan toch wel om het korfballen zelf.. In een wat stroeve 1e helft (er zat toch wel spanning op) lukte het afwerken bij ODO niet in alle aanvallen en werd een wat magere 6-5 voorsprong bij rust bereikt.

In de rust was er een kampioenen parade met ODO 3, ODO B1, ODO C1, ODO C2 en ODO E3; zij werden ook in het zonnetje/de spotlights gezet ten overstaan van heel veel publiek.

In de 10 minuten na rust gaf ODO een dot gas en bouwde de voorsprong uit naar 11-5 en zelfs 15-6, waarmee de wedstrijd wel gespeeld was. Eindstand 17-11 en bij het laatste fluitsignaal mocht er dan voor het eerst in jaren gejuicht worden voor een klinkende prestatie reeks, beloond met promotie naar de 1e klasse volgend zaalseizoen. Prachtige ontlading bij spelersgroep en technische staf, en het in grote getalen opgekomen publiek. Het feestje werd al in de zaal gestart met bubbels, en na een hapje werd de feestavond ingezet met de DJ’s van alweer Re-Light. een fantastische, druk bezochte feestavond met jong en (wat) ouder, Tot in de kleine uurtjes bleef het gezellig en druk. en uiteraard werd na sluitingstijd ‘het hok’ opgezocht voor de after-party. Gelukkig hebben we de filmpjes nog (..)

Wat een geweldige mooie dag voor ODO, in alle opzichten!! Dank aan allen die dit mede mogelijk hebben gemaakt!