Veilige sportomgeving

Aanstaande zaterdag 1 april vindt al weer de laatste zaalwedstrijd plaats. Het belooft voor ODO1 een zeer spannende wedstrijd te worden! Bij winst tegen Dunas uit Den Haag kan ODO1  promoveren naar de eerste klasse in het volgende zaalseizoen. Ook zal volgende week de Kampioenenparade plaatsvinden, waar nu in ieder geval ODO3, de B1, de C1 en de C2 bij aanwezig zullen zijn. We hopen jullie allemaal te kunnen ontmoeten in de sporthal.

Verder staan we goed op de kaart bij de KNKV, de korfbalbond. In onze eigen kantine heeft ODO het initiatief genomen om een spelregelavond te organiseren. Elders op onze site en nieuwsbrief kun je hiervan een verslag vinden. De KNKV vond dit een goed initiatief van ons!

Daarnaast hebben we als bestuur ook een avond bezocht waarin de KNKV sprak over het verkrijgen en behouden van een veilige sportomgeving. Onderdelen als verenigingscultuur, gedrag, omgeving en online communicatie spelen hierbij een grote rol. De komende maanden gaat het bestuur een analyse maken over dit onderwerp. Dit doen we aan de hand van het High-5-Stappenplan van Centrum Veilige Sport van NOC*NSF

Mochten ouders of seniorleden het interessant vinden om mee te denken met deze analyse, zend dan even een bericht aan de voorzitter.

Het weer werkt nog niet helemaal mee, dus het is nog wel even fijn dat we nog een dak boven ons hoofd hebben tijdens het korfballen. Op 8 april vinden dan toch echt weer de eerste veldpotjes plaats. Maar eerst dus nog die hele spannende 1-april-dag!