De spanning is er voor een groot deel af!!!

Zaterdag stonden een aantal finales op de rol, finales voor het kampioenschap of (nog) niet… .ODO B1 beet het/de spits af tegen naaste belager Phoenix B1 en wist in een degelijke wedstrijd voortdurend aan de goede en ruime kant van de score te zitten. De eind uitslag werd 12-8, de kloof met Phoenix maar liefst 5 punten en zo kon de 2e kampioen van het seizoen gehuldigd worden! Van harte gefeliciteerd! Ook jullie zijn van harte welkom bij de kampioenen parade in de rust van de wedstrijd ODO 1- Dunas 1! Nog 1 wedstrijdje in de zaal, en dan kunnen jullie je opmaken voor de veldcompetitie in de 2e wedstrijdklasse!

View this post on Instagram

A post shared by ODO Maasland (@odomaasland)

ODO C1 reisde dit keer af naar Nieuw Vennep, en wist aldaar het definitieve kampioenschap veilig te stellen door een 7-14 overwinning tegen KIOS. Met maar liefst 26 punten uit 13 wedstrijden een hele knappe prestatie! Komende zaterdag thuis tegen naaste belager ONDO (maar inmiddels op 4 punten) de laatste zaalwedstrijd wordt het leuke toetje op het zaalseizoen inclusief medailles en taart! Ook jullie zijn van harte welkom op de kampioenen parade!

Later op de middag werd dan de kraker ODO 3 – DES 3 gespeeld. DES als naaste (wel op 4 punten) belager. In een lang redelijk gelijk opgaande wedstrijd wist ODO 3 in de 2e helft de overwinning goed, knap en terecht naar zich toe te trekken, en kon de speech worden afgestoken (via live stream met Michiel en Jaap erbij) onder het genot van bubbels en medailles (hoe lang was dit geleden? ) Wat een fantastische prestatie, gefeliciteerd! Ook jullie zijn van harte welkom bij de kampioenen parade! (..)

So far so good…..het toetje moest opgediend worden in Vlaardingen, alwaar ons vlaggenschip ODO 1 de strijd aanging tegen Twist. Met vooraf 1 punt achterstand moest er gewonnen worden om een belangrijke stap naar eventuele promotie te zetten. De competitie begon met een valse start (2 punten uit 4 wedstrijden) waarna een ijzersterke reeks werd neergezet waardoor deze kans alsnog afgedwongen kan worden. In een zeer degelijke, goed gespeelde wedstrijd (waar de spanning er best wel op stond!) wist ODO 1 de wedstrijd met ruime cijfers (14-20) te winnen. Een prachtige ontlading bij de spelers groep, technische staf en het in grote getalen aanwezige publiek….De voorsprong is binnen, en de promotie kan bij winst worden behaald komende zaterdag thuis tegen DUNAS.

Komende zaterdag dan de laatste zaterdag speelronde in de zaal, waarbij ODO E3 bij winst ook nog (gedeeld) kampioen kan worden, en de kampioenen ODO C2 en ODO C1 spelen voor ODO 1 en ODO 2! Om 18.30 uur dan de wedstrijd ODO 1 – DUNAS 1…Komt allen kijken om ons 1e team aan te moedigen! Hopelijk kunnen we daarna een gezellig feestje bouwen in de Hofstede!!

Het spoorboekje:

14.40 uur ODO C2 – Valto C4

15.45 uur ODO C1 – Ondo C2

17.00 uur ODO 2 – Nieuwerkerk 3

18.30 uur ODO 1 – Dunas 1

Voor de kampioenen wordt een deel van de tribune afgezet en in de rust van ODO 1- Dunas 1 wordt de kampioenen parade gehouden!

En natuurlijk zijn er nog veel meer wedstrijden, zie voor het complete overzicht de ODO website!