Spanning stijgt…….part 2 !?

Deel 1 van de belangrijke momenten voor een aantal teams is inmiddels gespeeld, hoe verging het deze teams?

ODO E3 had het in de vroege ochtenduren moeilijk tegen Dunas. Vooral de spanning zorgde ervoor dat het team niet het spel kon laten zien wat ze wel degelijk kunnen. Daardoor kreeg Dunas meer kansen en maakte die ook goed af. Helaas voor ODO een verliespartij. Maar het is nog niet gedaan, de E3 maakt nog steeds kans op een kampioenschap. ODO C2 wist knap te winnen bij/tegen naaste belager Twist en schudde zodoende de naaste belager van zich af. Zaterdag a.s. kan thuis tegen KOAG -bij winst- het kampioenschap behaald worden. ODO B1 speelde uit tegen Valto niet bijzonder goed (er staat altijd spanning op) maar wist de overwinning mee naar huis te nemen en kan zich opmaken voor de kraker tegen naaste belager Phoenix op 25 Maart, thuis. Met naar alle waarschijnlijkheid 3 punten voorsprong is dan een gelijkspel al voldoende (maar gewoon winnen beter). ODO C1 maakte zich op voor een spannende kraker tegen naaste concurrent Blauw-Wit (A) – want uit nipt met 5-6 gewonnen – maar liep in een redelijk ontspannen en gelijkwaardige 1e helft al vlot uit naar een goede voorsprong die in de 2e helft makkelijk werd uitgebouwd naar een overwinning met maar liefst 17-8 ! Hiermee werd de koppositie verstevigd (22 punten uit 11 wedstrijden) en is promotie naar de 1e klasse in theorie een feit. Maar in de komende 3 wedstrijden zal het team ongetwijfeld ook het kampioenschap willen binnen slepen. ODO 3 zette in Alpen a/d Rijn de zegereeks voort met een klinkende 12-25 overwinning. Fiere koploper in deze sterke R2e klasse, met minimaal 3 punten voorsprong op nr. 2 DES, met nog 3 wedstrijden te gaan. De kraker thuis tegen DES is op 25 Maart. Dan ODO 2…na de ijzersterke overwinning vorige week in Middelburg was het nu aantreden tegen Erasmus. In een sterke en degelijke wedstrijd werd met 17-13 gewonnen en zodoende de 2 belangrijke punten binnen gehaald en theoretisch de handhaving afgedwongen. Chapeau!  Het vlaggenschip ODO 1 domineerde de gehele wedstrijd tegen Erasmus 1, de trotse koploper met 3 punten voorsprong. Pas na een minuut of 20 wist Erasmus de korf te vinden en speelde ODO geconcentreerd en degelijk met telkens een voorsprong van 3-4 punten. Deze voorsprong werd aangehouden, soms een puntje meer, soms minder. er leek geen vuiltje aan de lucht. Echter, ODO wist niet meer voldoende te scoren en aan het eind van de wedstrijd kwam Erasmus telkens iets dichterbij. In de slotminuten kwamen ze zelfs op gelijke hoogte. ODO scoorde vlak voor tijd nog en dacht alsnog met de winst aan de haal te gaan; helaas scoorde Erasmus in de extra extra tijd en dit betekende de 15-15 eindstand wat voor ODO een bittere anti-climax betekende. Heel jammer, maar er verandert echter niets aan de opdracht voor de komende wedstrijden, met op 25 Maart de kraker uit tegen Twist: met 3x winst kan eventuele promotie veilig gesteld worden. Daar gaan we voor.