ODO E3 – Dunas E2

Wedstrijdverslag ODO E3 – DUNAS E2

Na een vakantie pauze van twee weken stond vandaag de thuis wedstrijd tegen Dunas E2 op het programma. Dit was op voorhand een wedstrijd tussen twee van de beste teams uit de competitie en iedereen keek er al tijden naar uit. Er waren veel supporters aanwezig en de spanning was voelbaar.

In het eerste kwart van de wedstrijd werd duidelijk dat beide teams goed verdedigden en er weinig ruimte was om vrij te schieten voor de korf. Toch vond de tegenstander een gaatje en kwam op 0-1, een afgekeurd doelpunt van ODO voorkwam de gelijkmaker. ODO was strijdbaar en iedereen deed zijn uiterste best, aangemoedigd door het publiek. Dunas speelde de bal echter makkelijker rond en ODO kon niet terugvallen op het automatisme waarmee ze menig tegenstander dit jaar hebben kunnen verslaan. De spanning was af te lezen van de gezichten, volop zenuwen!

In het tweede kwart bleef het zoeken naar een opening om te schieten, maar kansen bleven schaars. Er was veel inzet en voor elke bal werd gestreden, op de grond, langs de lijn en rond de korf. Te vaak werd die helaas onderschept door de tegenstander en ODO kon weinig vrije schietkansen creëren. Er werd aan de andere kant wel gescoord met een doorloop bal vanuit het midden, 0-2. Aan het einde van het kwart kwam ODO iets beter in het spel, maar rond de korf werden ze goed verdedigd.

In de pauze was er een lange peptalk van de coaches met aanwijzingen en aanmoedigingen. Rond de korf bleef het zoeken naar een opening, de bal werd wel beter overgespeeld en was langer in bezit van ODO. Het werd 0-3, maar snel daarna was het via een counter wel raak. Snel overspel en de verdiende 1-3 werd gemaakt door Sem. Een luid applaus en een schreeuw van opluchting volgde. ODO probeerde terug te komen in de wedstrijd, iedereen ging er vol voor.

Ook voor het laatste kwart was er een goede peptalk, Remco gaf aan om niet te veel te letten op de tegenstander of de scheidsrechter, maar op het eigen spel. Er kon immers gewonnen worden, aangezien ODO bij de uitwedstrijd tegen Dunas 3 keer had gescoord in het laatste 10 minuten. Met goede moed stond iedereen aan de start. Er waren zeker kansen voor ODO maar de bal viel net niet goed. De tegenstander bleef geduldig overspelen en ze liepen uit naar de eindscore van 1-5.

De spanning was misschien wel de grootste tegenstander vandaag voor ODO, waardoor het net niet lukte. Er zijn nog twee mooie wedstrijden in het vooruitzicht en alles om voor te spelen.