Oefenwedstrijden en begin competitie

Om voor de jongere jeugd de wat lange periode tussen einde veldcompetitie en begin zaalcompetitie te overbruggen (op 15 Oktober speelden de meeste jeugdteams hun laatste veldwedstrijd) zijn er oefenwedstrijden voor zowat alle teams georganiseerd. Gisteren hebben we vooral onderlinge wedstrijden gespeeld: in de Lentiz hal was er voor de nieuwe F-jes die er de afgelopen weken bij zijn gekomen een wedstrijd tegen beginnende F-jes van De Dijkvogels, heel erg leuk om te zien en voor sommigen toch wel heel erg spannend Verder speelden daar ook de E1 en E2, en E3 en E4 onderling tegen elkaar, heel erg nuttig! In de Hofstede waren er na de Kangoeroes training ook onderlinge wedstrijden: zo speelde de D1 tegen de C2, De C1 tegen de B2 en tot slot de D2 tegen de D3. Alle wedstrijden waren zeer nuttig,  en wat leuk dat er zoveel publiek bij was!!

De komende 2 weken staan dan in het teken van oefenwedstrijden tegen andere clubs: ODO 1 speelt in het kader van de Haagse Korfbaldagen wedstrijden op donderdag 10 en zaterdag 12 November in sporthal Zuidhaghe. Afhankelijk van de resultaten volgt nog een wedstrijd op Donderdag 17 November (ook Zuidhaghe) en als ze in de finale komen, op zaterdag 19 November in sporthal Steenwijklaan. Houd de site in de gaten voor informatie! Alle andere senioren- en jeugdteams (m.u.v. E en F teams, in verband met intochten Sinterklaas) spelen op zaterdagen 12 en 19 November en donderdag 17 November (B1) hun oefenwedstrijden. U bent uiteraard van harte welkom om de wedstrijden te bezoeken!

En dan zal de competitie aanvangen op Zaterdag 26 November. Het definitieve programma hiervoor zal a.s. Dinsdag door de bond (het KNKV) gepubliceerd worden, dus nog even geduld! De indelingen zijn wel bekend, daarvoor is het handig om de KNKV app te be kijken!

Hoe gaat het maken van zo’n programma in zijn werk? Op basis van de teamopgaven en zaalhuur mogelijkheden geven alle verenigingen de ingrediënten voor het programma door aan het KNKV. Een eerste concept programma wordt dan (in dit geval afgelopen week) aan de verenigingen toegestuurd, die dan de mogelijkheid krijgen te schuiven met aanvangstijden van de (thuis-) wedstrijden. Op de tijden van de uitwedstrijden heeft een gastvereniging, dus ook ODO, geen invloed. Voor de wedstrijd secretarissen een uitdagende klus, alle tijden thuis moeten zo ideaal mogelijk zijn om maximaal gebruik te maken van beschikbaarheid van de coaches en eventuele reserves. En de aanvangstijden voor uitwedstrijden hebben we dus niet in de hand. In de praktijk betekent dit dat het resultaat nooit optimaal kan zijn voor iedereen…..

Namens de Technische commissie,

Rob van der Hak