Save the dates: Competitieplanning seizoen 2022 – 2023

Het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond) publiceert jaarlijks vroeg in het seizoen het competitie schema voor een volgend seizoen. Deze jaarplanning is de leidraad voor de programma’s voor de competities die we kennen:

  • Voor de teams die in de wedstrijdsport uitkomen, is er een doorlopende veldcompetitie (onderbroken door de zaalcompetitie)
  • Voor de teams die in de breedtesport uitkomen, is er een najaar veldcompetitie, een zaalcompetitie, en een voorjaar competitie

De jaarplanning wordt landelijk bepaald, waarvoor alle korfbal regio’s input kunnen leveren. Het resultaat is een landelijk compromis, en voorziet in een aantal competitie weekenden (zaterdagen), inhaal weekenden (zaterdagen), en vrije weekenden (zaterdagen).

De jaarplanning geeft ruime mogelijkheden (in vrije weekenden) om voor jezelf/als ouder rekening te houden met het competitieschema, op zowel korte als langere termijn. Voor teamsporten in het algemeen en ODO in het bijzonder is het belangrijk dat de teams zo compleet mogelijk kunnen aantreden. We hopen dan ook dat deze jaarplanning goed bekeken wordt!

Waar kan je de jaarplanning vinden? Via de ODO website onder kopje Korfbal – Competitie – Competitieplanning 

https://www.odomaasland.nl/wp-content/uploads/2022/04/competitieschema-2022-2023-ODO.pdf

NB: We verwachten dat de planning van de zaalcompetitie rond 10 november gepubliceerd gaat worden.