ODO D3 – ONDO (G) D3 (1-5)

Na de afgelopen oefenperiode beginnen we aan de veldcompetitie najaar 2022. We zitten in een poule van 7 teams dus spelen we maar een keer tegen iedere tegenstander. Vandaag begonnen we thuis tegen ONDO D3 . ONDO heeft 6 D teams dus het zal niet eenvoudig worden voor dit beginnende D team.

Krista is er vandaag helaas niet bij omdat ze zelf een wedstrijd heeft. Zij heeft wel de opstelling gemaakt om het seizoen te starten. Gelukkig was Joost weer van de partij om de verdediging te helpen met coachen. Na het warmlopen en ingooien kwam Rob nog even langs om het praatje te houden voor de wedstrijd. En dan kunnen ze aan de slag. De aanvoerder van vandaag Iris mocht de scheidsrechter een hand geven en de keuze van vak maken waar de aanval ging beginnen. De wedstrijd was in het begin lang in evenwicht. Na een paar minuten bleek dat Lize toch teveel last had van haar voet en helaas al gewisseld moest worden. Dus mocht Benthe er in bij in de verdediging. Voor Jeannette was haar eerste echte wedstrijd en dat ging haar goed af. Ze begon in de aanval en kwam een paar keer mooi vrij en kon de bal soms mooi spelen. Na de achterstand van 0-2 wist Anna in het tweede deel van de eerste helft te scoren om terug te komen tot 1-2.

Na de rust was Frederique ook aanwezig en vond Jeannette het mooi geweest voor vandaag. De aanval van Odo heel veel rust tijd in hun vak. Doordat de verdediging zeer goed bezig was kwam de tegenstander niet vrij en konden ze alleen maar rond spelen en niet snel tot schot komen. Zodra de aanval de bal kreeg waren ze een beetje te gretig waardoor ze te snel wilden schieten en de bal weer snel kwijt waren. Als ze waren beloond voor het harde werken dan had er meer in mogen zitten vandaag. Helaas wist Ondo de bal nog wel een paar keer in de mand te krijgen al dan wel of niet verdedigd. Het is leuk om te zien hoe sommige kinderen snel vooruit gaan en D spel oppikken. Voor de komende week gaan we weer proberen om de kinderen nog beter te maken.