DKL-Toernooi ODO D3

Een nieuw seizoen dus nieuwe teams.

Voor het D3 team is het de overstap van de E naar de D wat inhoud van een klein veld naar 2 vakken korfbal.Het team bestaat uit de oude E2 en E3 waar Nikki en Jeannette aan zijn toegevoegd. Een paar dames hebben afgelopen seizoen al eens mogen proeven aan het meespelen / reserve zitten bij een D team waardoor ze al iets meer weten van het spelen in een D formatie. Maar de meeste kinderen hebben nog geen idee hoe dat precies werkt daarom is het fijn dat ze eerst een oefenwedstrijd en een toernooi hebben zodat ze spelende wijs achter kunnen komen hoe het nu echt werkt.

Vorige week hebben ze een oefenwedstrijd tegen RWA gespeeld en dat was een aantal de grote vuurdoop. Het geluk was dat de spelers van RWA ook startende D waren en zodoende leuk in evenwicht waren. De dames speelde een leuk spel en soms leek het erop dat ze het niet voor het eerst deden. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken waar de dames een mooi vlot spel lieten zien en daardoor de wedstrijd konden winnen.

Vandaag was er een toernooi bij Albatros in Zwijndrecht in de ochtend voor de F & E en daarna mochten de D teams aan de slag. De eerste wedstrijd speelde ze tegen kinderen die al wat verder waren en een maatje groter. Maar ondanks dat ze tegen een ervaren tegenstander speelde konden ze door strak verdedigingswerk er voor zorgen dat de tegenstander niet over ze heen is gelopen. De wedstrijd bleef lekker bij elkaar en helaas nipt verloren. Als de wedstrijd misschien langer had geduurd had er misschien meer in kunnen zitten.

De tweede wedstrijd was tegen een team dat weer van  eigen lengte en speel ervaring. Ze kwamen door leuk spel al snel voor te staan , gelijk en weer voor en weer gelijk. Na het 10 minuten werd de aanval en verdediging om gewisseld daardoor kwam er onervarenheid in de verdediging te staan en dat koste wat tegen doelpuntjes maar daar is een oefenwedstrijd goed voor.

De derde wedstrijd was weer tegen een gelijke tegenstander wat er toe resulteerde dat ze aan beide kanten niet de kansen konden benutten en door goed verdedigings werk de nul konden houden. Al met al een leuke voorbereiding met een stel leuke meiden van we vol vertrouwen de competitie in. We hopen dat de tegenstanders van gelijkwaardig niveau zijn wat er dan in resulteert dat we leuke en sportieve wedstrijden krijgen te zien. Op de training gaan we lekker door met het leggen van een mooie basis voor het spelen in de D.

De trotse coaches.