Een nieuwe start?

De afgelopen week is ODO weer opgestart, wellicht iets later dan normaal, maar goed het seizoen is nog lang en de zomer was erg lekker. Ook zonder een, inmiddels oranje-witte, korfbal-bal in de handen. Na deze lekkere zomer, althans als we even afstand nemen van de grotere problemen in de samenleving, zijn wij bij ODO gelukkig gelijk wel weer in de hoogste versnelling gestart. Laten we hopen op een mooi, sportief, gezond seizoen en misschien wel op een beetje aan tegengif op alle polarisatie die op dit moment in de samenleving opspeelt. Lekker samen korfballen, los van hoe je de vlag thuis hebt hangen en los van je mening over Corona.

Naar het korfbal. Filosofie doen we wel aan de bar. Afgelopen zaterdag werden er door een aantal teams alweer wedstrijden gespeeld. Nog niet alles liep helemaal soepel, zowel in de organisatie als met lijven van de mensen in de diverse velden. Bijzonder was dat de B2 naar Meervogels afreisde om een leeg veld en geen tegenstander aan te treffen en vervolgens in Maasland een tegenstander het veld opkwam voor de ODO B1, de B1 die op dat moment in Sliedrecht was. Gelukkig werd er toch snel een wedstrijd voor de B2 georganiseerd. Niet helemaal qua sterkte de goede tegenstander, maar lekker spelen is toch beter dan helemaal niet.

Als gezegd. We zijn weer begonnen met nieuwe teams en vaak ook nieuwe trainers. Het was (en is) een hele toer geweest om het rond te krijgen en op een aantal plaatsen (bijvoorbeeld in de senioren) moeten we creativiteit toepassen om alles ingevuld te krijgen. Weet dat we er alles aan doen om de zaken op te lossen, maar we hebben het tij niet mee. Ook qua korfbal trainers is er een tekort aan mensen om het werk te doen. De teamindelingen zijn ook een grote puzzel geweest, ODO is wel erg veel leden kwijtgeraakt. Een groot aantal logisch en begrijpelijk, maar ook een paar mensen die we niet zagen aankomen en ook op andere afloop hadden gehoopt. Wij analyseren als bestuur nadrukkelijk wat de oorzaak is, vooral om er van te leren. Maar de echte prioriteit zit natuurlijk bij de vele mensen die wel bij ODO korfballen.

De technische commissie heeft ook een nieuwe samenstelling, daar zijn we erg blij mee. Het geeft de gelegenheid om oud gedienden wat meer rust te gaan geven, Rob van der Hak is hier het beste voorbeeld van. En het geeft ook nieuw elan en frisse blik. Heel erg blij zijn we hier mee als bestuur. We wensen de nieuwe TC, de nieuwe wedstrijdsecretarissen en ook de trainers/coaches heel veel succes in hun cruciale taak voor de club.

Komende zaterdag is het nog oefenen en daarna barst de competitie los. Alle plezier daarmee.

 

Erik Passchier, namens het bestuur.