Fantastische slotdag en op naar het schoolkorfbal

Het is zondagmiddag 26 juni en ODO kan terugkijken op een zeer geslaagde seizoensafsluiting. Er ging een flinke voorbereiding aan vooraf, maar wat was het een leuke feestdag. Ruim

Al vroeg in de ochtend stonden de biertafels en tenten gereed, de geluidsinstallatie aan, werd de stormbaan opgebouwd en werd er in de kantine hard gewerkt om het ontbijt voor ruim 100 Kangoeroetjes, de E-tjes, F-jes en hun ouders klaar te maken. Na het ontbijt gingen de E-tjes en F-jes van start met de ouder –en kind training en de Kangoeroes met diverse spelletjes. Bovendien werd er natuurlijk ook geklauterd op de stormbaan. En het viel ons op hoeveel ouders het kind in zich naar boven haalden en ook een paar rondes op de stormbaan waagden. Om alle kinderen en hun ouders zo enthousiast te zien sporten en bewegen in een gezellige sfeer, daar worden wij als bestuur alleen maar heel blij en trots van.

Daarna waren de B, C en D leden aan de beurt voor een beachkorfbaltoernooi. In de speciaal samengestelde teams zagen we enthousiaste en fanatieke spelers die door het losse zand hun weg naar de korf zochten. Daarna een heerlijke pannenkoek van ’t Sonnetje en ook aten er weer diverse ouders gezellig mee.

In de tussentijd werd het beachkorfbalveld steeds verder aangekleed met palmbomen, rieten matten en diverse opblaasbeesten, zwembadjes en luchtbedden . We zagen meiden met glitterrokjes het terrein opkomen en teams van buiten de vereniging die dit leuke toernooi van ODO niet aan zich voorbij lieten gaan. Het beachkorfbaltoernooi kon beginnen en het weer werkte (toen nog) goed mee.

Na afloop was er de maaltijd van Smaak en Meer. Het zag er fantastisch uit, al die mensen aan de lange biertafels. Inmiddels begon het flink te regenen, maar de stemming zat er goed in en de meesten zaten droog onder de tenten of parasols. Rob en Marjan hielden nog een korte speech namens het bestuur en in het bijzonder namen ze afscheid van Frits van Manen en Rick Vermeer.

AFSCHEID NEMEN BESTAAT NIET
Frits is al sinds 2008 betrokken bij ODO als zeer gewaardeerde trainer / coach. Wij nemen afscheid van hem en wensen hem veel succes bij het 2e team van Reeuwijk. Rick heeft dit jaar zijn korfballoopbaan eerder dan gepland moet beëindigen maar heeft ondanks deze tegenslag nog veel voor de jeugd kunnen betekenen. We wensen Rick succes met het voortzetten van zijn rol als coach
bij Fortuna A2.

CLUBGEVOEL
Met deze seizoensafsluiting hadden wij een doel, namelijk; ondanks een tweede coronaseizoen weer het gevoel van “samen zijn” naar boven halen en de verbinding vinden. Wat ons betreft is dat gelukt. We zijn verrast door de ruim 300 aanmeldingen en ieders aanwezigheid.  Dank daarvoor. Maar vooral dank aan de vele vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt en aan onze sponsors Bakkerij van den Berg, ’t Sonnetje en Smaak en Meer.

SCHOOLKORFBAL
Komende donderdag 30 juni hebben we nog het schoolkorfbaltoernooi bij ODO. We zijn gisteren al verrast door enthousiaste ouders die hiervoor pannenkoeken gaan bakken. Met inmiddels 175 deelnemers, enthousiaste vrijwilligers en een goede weersvoorspelling gaan we hier weer een mooie editie van maken. Maar we zoeken wel nog hulp, o.a. voor; de barbezetting, het coachen van
teams en het fluiten van wedstrijden. Wacht dus niet en meld je aan via  schoolkorfbal

TEAMINDELINGEN
Tot slot nog een laatste mededeling van de Technische Commissie. De TC verwacht volgend weekend de meeste teamindelingen voor het nieuwe seizoen bekend te kunnen maken. Houdt de berichtgeving dus goed in de gaten.

Ik wens u allemaal een hele fijne zomer.

Namens het bestuur
Laura van der Vaart