Van het bestuur: De laatste competitiezaterdag van 2021-2022

Afgelopen zaterdag was het denk ik de warmste, maar zeker de laatste speeldag van de competitie 2021-2022. Ook dit seizoen stond weer geruime tijd in het teken van Corona. We zijn heel erg blij dat de periode vanaf de zaal weer gewoon korfballen, met publiek en zonder afstand of mondkapjes was. We waren er echt aan toe, laten we hopen dat het zo blijft. Het is trouwens ook een goede les, geniet van de zaken als ze kunnen.

Maar goed. Naar het korfballen. Gisteren stond in het teken van afscheid, sommig afscheid jammer en onverwacht, ander afscheid veel meer de circle of life. Ik hoop dat jullie me vergeven dat ik niet alle mensen ga benoemen, althans niet met naam, maar ik wil er wel even bij stilstaan.

ODO 4
Ten eerste het afscheid van toch wel een beetje een generatie. Van het huidige vierde nemen maar liefst 4 spelers (m/v) afscheid. Gezamelijk verantwoordelijk voor bijna 180 korfbalseizoen. Ja, jullie lezen het goed, 180 seizoenen. Olaf, Hans, Pien en Marlize hangen de korfbalschoenen aan de wilgen na ieder meer dan 40 seizoen om zich ongetwijfeld op andere manieren en plekken actief te maken. We hebben van ze genoten en vergeet niet, los van het zelf korfballen hebben we het hier ook over voorzitters TC, penningmeesters, organisatie van de potgrondactie. Kortom, spelers die echt model staan voor de groei en bloei van onze mooie vereniging. Nogmaals aan alle vier, bedankt.

ODO 1
Dan bij de selectie was het, ik durf toch wel een beetje helaas te zeggen, ook een afscheid voor liefst 7 spelers (opnieuw m/v). Allemaal met goede redenen, daar niet van, maar het is wel een grote club.

Ik wil daarom beginnen met een beetje aandacht voor de blijvers, want jullie wacht de nog wat grotere taak om ODO weer op te stuwen in de vaart der volkeren. Gelukkig wel geholpen door de terugkeer van 3 spelers (welkom!) en een mooie generatie vanuit de A-jeugd.

Maar terug naar de afscheidnemers: Mike, Wouter, Cynthia, Daphne, Diana, Twan en Willem. Jullie allereerst super bedankt voor alle inzet de afgelopen periode. Ik ga niet de speech van gisteren herhalen. Ik hoop inderdaad een aantal van jullie weer een keertje terug te zien binnen de lijnen van een ODO-team.

Willem
Wel nog een paar woorden aan de inmiddels nestor van de ploeg, Willem van Vliet. Gedreven, schutter, vervelend tegen de scheidsrechter, goede verdediger, bikkelaar onder de korf, knieband maar bovenal een echte ODO 1 speler. We zullen een dergelijke speler natuurlijk altijd missen, aan de andere kant, er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Prachtig was de wijze waarop publiek en spelers gisteren voor een schitterend afscheid zorgden. Top.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ODO Maasland (@odomaasland)

Luister ook het interview Willem van Vliet op de site van de WOS (iets naar beneden scrollen).

LEON
En nog een laatste paragraaf over afscheid nemen. Leon gaat ODO, als de ware Corona coach, verlaten om zijn carriere in Reeuwijk voor te zetten. Hij neemt daarbij Frits van Manen mee. Leon heeft ODO vakkundig door een moeilijke tijd heen geloodsd. Het laatste jaar is per saldo een stuk beter dan het eerste jaar ondanks een aantal tegenslagen.

FRITS
En dan hebben we Frits. Iemand die al een eeuwigheid bij ODO zit. Een aantal generatie jeugdspelers heeft opgeleid en begeleid. We hebben samen geconstateerddat een vervolg er voor hem nu niet inzit. Frits was bij ODO heeeeel veel meer dan gewoon de trainer van de A-tjes, of de senioren, of de B-tjes (in eerdere jaren). Hij was ook echt een onderdeel van de club. Organisatie van oliebollen (toernooi) en pubquizen zijn wat willekeurige voorbeelden. Dus Frits tot ziens aan de bar en het ga je goed met je trainerscarriere.

RICK
Ik wil hier ook nog even stilstaan bij iemand die gisteren wellicht een beetje tussen wal en schip viel en dat is Rick Vermeer. Rick heeft helaas zelf zijn actieve korfbal moeten laten schieten vanwege hardnekkige en structurele blessures en heeft zich daarna (nog meer) toegelegd op coachen en begeleiden. Hij is recent voor zijn examen voor korfbaltrainer geslaagd, heeft de D1 de afgelopen periode echt een stap vooruit gebracht en was ook betrokken in de begeleiding van ODO 2. Terugkijkend hadden we Rick gisteren ook een mooie bos bloemen moeten geven. Bij deze virtueel.

UITDAGING TC
In bredere zin wil ik dit stukje met nog 2 punten afsluiten. Het eerste heb ik al een beetje genoemd, aandacht voor mensen die weggaan is goed en nodig (de deur blijft altijd open), maar aandacht voor diegene die blijven is natuurlijk ook cruciaal. Gelukkig zijn dat er heel veel. Niet altijd even makkelijk en handig verdeeld, dus de komende weken gaat de TC met de huidige begeleiding nog een lastige tijd tegemoed. Maar er komt altijd weer een zo optimaal mogelijk plan uit.

KNALSLOTDAG
Het tweede punt is volgende week. De competitie is welliswaar ten einde, maar volgende week gaan we er bij ODO nog een knalslotdag van maken. Lees op andere plaatsen (https://www.odomaasland.nl/2022/06/15/seizoensafsluiting-de-hele-dag-feest/ ) hoe laat je verwacht wordt, wat je kan doen en waar je in kan schrijven. Maar eten, drinken, sporten en lekker gezellig samenzijn is de rode draad. We hopen jullie als bestuur volgende week allemaal te treffen.

Namens het bestuur,

Erik Passchier