Van het bestuur: Samen genieten

In een zonovergoten paasweekend tik ik dit bericht vanuit de tuin. Het lijkt wel of iedereen een manier gevonden heeft om te genieten van het mooie weer; tal van skaters, wandelaars en fietsers komen voorbij en menigeen zal ergens een terras gevonden hebben waar het goed toeven is. Zo was het afgelopen zaterdag ook al goed toeven op het terras aan de Baanderheer. Nu werden er alleen nog oefenwedstrijden gespeeld, maar met de start van de buitencompetitie in het vooruitzicht, smaakt dit naar meer. We hopen uiteraard op prachtige zaterdagen met mooie wedstrijden, nog mooiere uitslagen, enthousiaste toeschouwers en een gezellig samenzijn onder het genot van een kop thee, koffie, (alcoholvrij)biertje of wijntje.

En voor het eerst in twee jaar hebben we weer vertrouwen in een buitencompetitie die vrij is van extra coronaregels. Geen toegangscontroles, de kantine open, toeschouwers welkom. Het was twee jaar niet gewoon, maar gelukkig nu weer wel.

Aanstaande zaterdag mogen we los. ODO 1 en 2 spelen direct hun eerste thuiswedstrijd aan de Baanderheer (ODO 2 om 14:30 en ODO 1 om 16:00 uur) en dus gaan we weer van start met de maaltijd bij ODO. Wie zin heeft in een compleet verzorgde Mexicaanse maaltijd is zaterdag na de wedstrijd van ODO 1 (om 18.00) meer dan welkom. Schrijf je in voor de maaltijd.

Na de eerste competitiezaterdag op 23 april valt de competitie direct weer even stil door de meivakantie. Een paar weken voor iedereen om lekker even op te laden om er dan vanaf 14 mei weer fris tegenaan te kunnen. Met elkaar! Door de afgelopen 2 jaren, waarin de sport toch regelmatig slachtoffer was van extra regels, is bij veel mensen de sportmotivatie ook gedaald. Het teamgevoel is even minder aanwezig. Helemaal niet gek na 2 jaren waarin we vooral individuen in de samenleving waren. En nu moeten we ineens weer van alles ‘samen’.

Maar wat is ook alweer de definitie van een team?
Volgens google luidt deze: ‘een team is een groep personen die door middel van samenwerking een gezamenlijk doel nastreeft, waarbij de teamleden afhankelijk van elkaar zijn om het doel te bereiken’

We hebben elkaar dus keihard nodig. Deze samenwerking is niet alleen van belang binnen je eigen ‘team’ zoals bij trainingen en wedstrijden (regelmatig afmelden zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw medespelers en trainers het spel niet kunnen spelen zoals bedacht), maar ook binnen de vereniging. En zoals het spreekwoord gaat; “vele handen maken licht werk”. Mocht je onze vrijwilligers-enquete dus nog niet hebben ingevuld doe dit alsnog en kijk waar je je steentje bij kan dragen, ook al is dat maar af en toe. Alle hulp is welkom. 

Iedereen een hele fijne en gezellige competitie toegewenst.

Namen het bestuur,
Laura van der Vaart