Mooie en drukke perioden komen eraan

Gisteren was een dag met een vol zaalprogramma. Maar als je naar de zaal toeging, dan was het gevoel veel meer, kunnen we niet gewoon buiten spelen in de heerlijke voorjaarszon. We hebben al een aantal weken schitterend weer buiten en toch is de fase van de beslissingen in de zaalcompetitie nu gekomen. De korfbalresultaten waren gisteren niet om over naar huis te schrijven met nederlagen voor (willekeurige selectie) ODO 1, 2, A1, B1, B2 en C1. Waarbij de laatste vier allemaal voor de bovenste plek strijden en ODO 1, vooral ODO 1, speelt voor handhaving. Maar goed, het is zoals het is. En met frisse moed op naar het einde van de competitie.

En dan komt de veldcompetitie er weer aan. Het lijkt erop dat we een mooi einde van dit korfbalseizoen gaan krijgen, met veel activiteiten en samenzijn. We kijken er als bestuur naar uit. Allereerst de competitie op het veld. Die begint op 23 april, daarna gelijk gevolgd door 2 weken vrij voor de mei vakantie. Op 23/4 speelt ODO 1 thuis dus we zijn van plan om een leuke opening van het veld en een maaltijd na de wedstrijd van het eerste te organiseren. Houdt alle info dus goed in de gaten. We hopen op die dag echt een grote groep ODO-ER’s te mogen verwelkomen. Dus ook ouders en kinderen, niet alleen de senioren met hun aanhang.

Een ander hoogtepunt dit jaar wordt het kamp voor de hele vereniging. Inmiddels zijn er 125 (!!) aanmeldingen voor het kamp. Dus de inschrijving loopt goed. Een paar categorieën blijven nog een beetje achter, maar per saldo zijn we hier heel tevreden mee. Mocht je alsnog meewillen neem dan even contact op met de organisatie van het kamp. Door het hoge aantal aanmeldingen zal de organisatie enerzijds veel werk zijn, maar anderzijds zijn er voldoende mensen om een bijdrage te leveren. Dat gaat dus heel erg leuk worden.

Verder in het seizoen komen er nog een aantal activiteiten. Sowieso een schoolkorfbal toernooi, cruciaal voor de binding van (het jonge) dorp met ODO. Maar ook een Beachkorfbal toernooi staat op de planning, met potlood zijn deze zaken ingepland, we zijn nog wel een beetje afhankelijk van andere initiatieven in het dorp zoals 4-daagsen en bloemencorso’s. We hebben als bestuur ook nagedacht over dit seizoen. Gelukkig hebben we veel meer kunnen bieden als vorig seizoen. De veld periode gaat eigenlijk gewoon helemaal door (weliswaar een tijdje zonder publiek vorig jaar) en in de zaal ronden we gelukkig ook een min of meer fatsoenlijke competitie af. Niettemin is het aanbod, zeker voor de 18-plussers, beperkter geweest dan we zouden willen. Wij hebben besloten om een evenement, slotfeest of iets dergelijks met aanbod voor alle leeftijden, dit jaar te organiseren en de kosten hiervan voor een deel door ODO te laten financieren. Wij vinden dat dit in lijn met vorig seizoen een goede manier is om het meeste uit het seizoen te halen.

Het is vandaag wederom fantastisch weer. Dus snel afsluiten en naar buiten.

Namens het bestuur, Erik Passchier