Van de Technische commissie

Winterdagen Met al die zon de afgelopen week/weken is het woordje winter wel bijna weg. In de voorjaarsvakantie werden in de sporthallen De Hofstede en Lentiz op 2 dagen de Korfbalfit Winterdagen gehouden. Met 30 spelers per sporthal per dag was het leuk druk met korfbal clinics van 10-15 uur, ook gegeven door League spelers.  Zo’n 25 enthousiaste ODO jeugd spelers namen hier ook aan deel.

Volle bak Gisteren weer een vol competitie programma, na 2 weken onderbreking vanwege de voorjaarsvakantie. Het zorgt ervoor dat nog niet iedereen weer in het ritme zit na de opstart van de competitie eind Januari. En ook in het programma van gisteren moest geschrapt worden door ziekte en blessures, zowel bij ODO als bij tegenstanders. De ODO selectie speelde gisteren voor het eerst weer eens thuis en ook dat was weer wennen. Geschminkte en herrie makende teams van de week (met de gerepareerde trommel) zaten weer langs de lijn en de vlaggen/banieren zijn nog niet allemaal terecht, en de geluidsinstallatie deed alles behalve geluid geven. Dus sprak voorzitter Marjan het publiek en de teams toe zonder versterker.

Langs de velden ODO 1 had pas 1 zaalwedstrijd in de benen (!) door afgelaste wedstrijden vanwege Corona en stormschade aan een sporthal. Niet ideaal en het maakt het er allemaal niet makkelijker op met wedstrijden die doordeweeks ingehaald moeten worden. Tegen Nexus, een behoorlijk fysiek spelend team, werd vanaf het begin een een goede marge opgebouwd waardoor het nooit echt spannend werd wat de uitslag zou worden. Een heerlijke overwinning, goed voor het vertrouwen naar de komende wedstrijden. Ook ODO 2 tankte zelfvertrouwen door in een pittige wedstrijd het ervaren Excelsior 4 knap te verslaan, daar waar de uitwedstrijd nog onnodig werd verloren. Voor beide teams geldt dat een klassering bij de 1e 2 in de poule toegang geeft tot promotie wedstrijden. ODO 3 gaat door waar het gebleven was en won zeer overtuigend van Twist 3. Zij kunnen een promotie duel bijna niet meer ontgaan. ODO 4 speelde niet. tot slot het jongere ODO 5, wat thuis in een zeer vermakelijke wedstrijd een achterstand wist om te buigen naar een mooie overwinning. Wat is het leuk om dit team te zien spelen! De A1 speelde niet door het uitvallen van hun wedstrijd tegen concurrent Valto. Verrassend was het te zien dat de andere concurrent ONDO klop kreeg. ODO A2 kon het niet bolwerken tegen de lange spelers van koploper KVS. ODO A3 was vrij. Bij de aspiranten behaalde de B1 een moeizame overwinning en is nog steeds koploper. B2 was vrij. De C1 behaalde weer een overwinning en strijdt tevens om de koppositie. ODO C2 haalde uit met maar liefst 14-0 tegen het hoger geplaatste KVS. Bij de D pupillen kon de D1 het niet bolwerken tegen TOP, waar de uitwedstrijd veel spannender was. ODO D2 was vrij. ODO D3 behaalde een mooie overwinning en doet het hartstikke leuk in hun poule. Bij de E en F pupillen helaas alleen maar verlies partijen.

Volgend seizoen Zo langzamerhand gaat de Technische commissie zich weer voorbereiden op de samenstelling van de teams voor het seizoen dat na de zomer begint. Met behulp van een kerngroep trainers/coaches zal de puzzel weer gelegd gaan worden. In alle leeftijdscategorieën staan er best wel belangrijke dingen te gebeuren, zo zal er bijvoorbeeld een vrij grote groep junioren de stap naar de senioren maken. Waarbij ODO natuurlijk graag ziet dat alle spelers ‘on board’ blijven en ook volgend jaar blijven korfballen. We zijn van plan om in April een informatie uitwisseling te houden voor senioren en (overkomende) junioren met als doel het presenteren van de plannen en natuurlijk ook om feed back te krijgen van de leden. Binnenkort meer informatie hier over.

Heb je nu al vragen en/of opmerkingen over komende seizoen? Stuur dan een e-mail aan tc

 

Rob van der Hak

vz Technische commissie