Clubgevoel – van het bestuur

Ook best wel weer even wennen maar wat is het heerlijk om weer korfbalwedstrijden te kijken in de diverse sporthallen, met weer veel meer publiek ook bij jeugdwedstrijden. Je ziet de spelers er zichtbaar van genieten: vriendjes/vriendinnen, ouders en/of andere familie komen weer aanmoedigen. Ook voor de oudere jeugd en senioren is er belangstelling en duurt de belangrijke en gezellige 3e helft wat langer tot na middernacht. In de komende 2 weken ligt het helaas ineens bijna weer stil door de programma planning rond de voorjaarsvakantie; op en enkele jeugdwedstrijden (uitspelend) na wordt de Hofstede even niet bevolkt door korfballers. Op 12 maart is er weer een vol thuisprogramma met ook de eerstvolgende thuiswedstrijd van ODO 1 en 2! En dan rekenen we op een volle zaal met veel jeugd die onze teams komt aanmoedigen. Ook het team van de week en de trommel zullen dan weer present dus bereid je voor!  Van 3-6 Juni organiseert ODO weer een ouderwets kamp voor de hele vereniging! In de afgelopen week hebben leden een mooie kaart in de bus gekregen en de E en F jeugd werd afgelopen donderdag getrakteerd op een ‘aftermovie‘ van het vorige grote kamp (2015!) Zo kregen de allerjongsten een aardig beeld van wat er allemaal gebeurd. We hopen natuurlijk oprecht dat veel ODO leden en betrokkenen (ouders!) zich opgeven om mee te gaan.  Ook hier kunnen we weer extra stappen zetten om als vereniging het ‘clubgevoel’ weer terug te krijgen en te verstevigen! Voor meer informatie, zie ook dit nieuws item over het kamp :

ODO KAMP 2022 met de hele vereniging! – ODO Maasland

Qua korfbal resultaten is het beeld wisselend, ook door het soms niet doorgaan van wedstrijden. Sommige teams in een poule hebben pas een enkele wedstrijd gespeeld, andere veel meer. Nu was storm Eunice er de oorzaak van dat de Margriethal in Schiedam dusdanig beschadigd is dat voor de zekerheid de wedstrijden daar niet gespeeld konden worden. Zo heeft ODO 1 nu slechts 1 wedstrijd in de benen, en zal er vanaf 12 Maart met korte tijd ertussen, ingehaald moeten worden. Voor de wedstrijdsport is er een verkorte competitie met een promotie-/degradatieregeling. Volgend zaalseizoen, wordt een extra klasse tussen de Korfbal League en Hoofdklasse gevoegd (de tussenklasse..) om het samenvoegen van de 3e/4e klasse op te vangen. In poules van 4 clubs moet nu een goede positie worden behaald (1e of 2e) om in dezelfde klasse te blijven of (liever) promoveren naar een hogere klasse waardoor je ‘op hetzelfde niveau’ kan blijven spelen. Een extra pikante uitdaging in deze tijden! De zaalcompetitie nu loopt daarom wat langer door, terwijl het begin van de veldcompetitie niet gewijzigd wordt (weekend 23/24 April)

Tot slot, een evenement/actie die al jaren met recht een succes genoemd kan worden: De ODO potgrondactie! Zeker ook met dit barre weer is het een heerlijk gevoel dat de zware zakken met o.a. potgrond en/of tuinaarde bij U in de tuin of berging/garage bezorgd worden! De afgelopen weken zijn de folders huis-aan-huis bezorgd en op 18 en 19 maart worden de bestellingen bezorgd. Ook dit geeft voor de bezorgende leden een clubgevoel, met zijn allen het dorp in om de zakken thuis af te leveren. Bestellen en direct betalen gaat makkelijk via Potgrondactie | 18 & 19 maart 2022 – ODO Maasland ! Dus bestel snel en tip ook je buren en familie over deze makkelijke service!

Namens het bestuur,

Rob van der Hak