Bericht van het bestuur

Afgelopen weekend hebben wij hier thuis een uitgestelde “blokjesverjaardag” van één van onze dochters gevierd omdat we het nieuwe jaar 2022 begonnen zijn met corona en dus bijbehorende quarantaine periode. Corona, quarantaine en de blokjesverjaardag zullen voor een ieder van jullie inmiddels herkenbare feiten zijn. Als corona je gezin nog niet is binnengedrongen behoor je tot de gelukkigen en vrijwel iedereen heeft de afgelopen 2 jaar een aangepaste verjaardag moeten vieren. Schoolklassen worden momenteel weer naar huis gestuurd, werknemers zitten massaal in quarantaine en ook bij ODO ondervinden wij tijdens de trainingen en oefenwedstrijden hoe weinig spelers beschikbaar zijn. Het blijft nog steeds een uitdaging om een goede invulling te geven aan trainingen en onderlinge wedstrijden, maar we doen uiteraard ons best. Het positieve is natuurlijk dat we weer kunnen sporten. Ook de bootcamp is afgelopen week weer van start gegaan (iedere donderdagavond om 19:30 aan de Baanderheer).

Vorige week zijn we weer terug de zaal ingegaan. Zo fijn, geen koude handen meer! We zijn onze trainers enorm dankbaar dat ze de kou getrotseerd hebben en trainingen buiten mogelijk gemaakt hebben. Maar korfbal is en blijft natuurlijk een sport die je in de winter gewoon lekker binnen moet beoefenen.

We kijken nu met z’n allen uit naar de persconferentie van dinsdag 25 januari 2022. De KNKV geeft op haar website aan dat zij goede hoop heeft op versoepelingen voor de sport, die het mogelijk maken om de zaalcompetitie weer op te starten. We kijken hier enorm naar uit, maar we zullen de maatregelen moeten afwachten. Na de persconferentie zullen wij zo snel mogelijk onze leden informeren, maar we zullen ook de berichtgeving van de KNKV moeten afwachten ten aanzien van de competitie. Wordt vervolgd dus.

Tot slot nog een oproep; ODO is dringend op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan onze wekelijkse nieuwsbrief. Het gaat dan vooral om één of twee vaste redactieleden die het samenstellen en het redigeren van de nieuwsbrief (via Mailcamp) op zich willen nemen (iedere zondag/maandag). De input voor de nieuwsbrief wordt door diverse partijen aangeleverd, denk aan wedstrijdverslagen (ouders of leden), opstellingen en wedstrijdschema’s (TC) en voorwoord (bestuur). Iedereen die het leuk vindt om een keer een stuk te schrijven mag zich uiteraard ook melden. Interesse? Neem dan a.u.b. contact op met onze secretaris Erik Passchier via secretaris

Meer algemeen zullen wij binnenkort een enquête versturen inzake vrijwilligerstaken binnen de vereniging. Er is een tekort aan vrijwilligers. Met meer handen kunnen we de taken beter verdelen en op diverse posten zijn mensen actief die na vele jaren inzet graag vervangen willen worden. Wij doen daarom nu alvast een beroep op ieder om deze enquête binnenkort in te vullen.

Namens het ODO bestuur

Laura van der Vaart

Mogen we binnenkort weer wedstrijden spelen?