Van de Technische Commissie van de outdoor weide naar indoor zaal

Afgelopen zaterdag werden de laatste wedstrijden op het veld gespeeld (de wedstrijd teams hadden programma t/m 30 Oktober, daarnaast speelden enkele teams een verzette wedstrijd). Hadden we de afgelopen maanden niets te klagen over het weer….het was 1 grote regenbui die over ons werd uitgestort. Niet leuk, maar het vooruitzicht naar lekker in de zaal trainen en spelen wordt dan snel wel aantrekkelijker.

Op deze slotdag mocht ik de kampioensmedailles en bloemen en taart uitreiken aan ODO D2 en ODO B1. Beide teams waren al gedeeld kampioen en konden zich bij winst of gelijkspel alleen kampioen noemen. ODO D2 speelde tegen een fel(ler) Excelsior, dat moest winnen om mede gedeeld kampioen te worden. Ook zette de tegenstander veel druk bij het uitwerken waardoor ODO iets te weinig balbezit hield. Wel bleven ze onvermoeibaar strijden en maar moesten de overwinning aan Excelsior laten. Ietwat droevige gezichten na afloop maar zoals ik ook in mijn toespraak zei: jullie (spelers en trainers) kunnen heel trots zijn op wat jullie bereikt hebben!

Bij ODO B1 (foto’s) was het vooraf de vraag of de verloren uitwedstrijd (heel veel gemiste, opgelegde kansen) gerevancheerd kon worden. Al direct in de 1e helft namen  jullie afstand van ONDO, en alhoewel in het 1e deel van de 2e helft niet gescoord werd, sloten jullie deze wedstrijd af met een zeer verdiende en afgetekende 11-5 overwinning. Prachtig om ook hier te zien dat jullie een leuk team vormen zo samen, met de gedreven coaches Erik en Michiel.

ODO 3 revancheerde zich ook voor de verloren uitwedstrijd tegen Maassluis 3 door met 11-15 te winnen en nestelde zich in de top 3 achter het toch wel ongenaakbare ONDO. ODO 4 speelde een prima wedstrijd tegen Nexus 2 maar wist zich zelf niet te belonen door de vele 100% kansen te missen.

Dan de ODO selectie. Deze maakten zich van de week al op voor het belangrijke weekend, de terugwedstrijden tegen het Haagse Dunas. Thuis werd overtuigend gewonnen met bij ODO 1 een ongekend aantal treffers (30!). Belangrijkste opdracht voor gisteren was de 4 punten mee terug te nemen naar Maasland. ODO 2 verpletterde Dunas 2 met 5-16 en ODO 1 was niet zo scherp als thuis maar sleepte de overwinning binnen met 12-14. Een prima klassering aan de bovenkant van de middenmoot is het resultaat na 8 wedstrijden. Beide selectie teams lopen trouwens aardig op schema om het aantal eigen treffers op te vijzelen t.o.v. andere jaren: ODO 2 gemiddeld 14 doelpunten gescoord, ODO 1 zelfs iets hoger dan 18!

Tenslotte en niet voor niets: ODO A3. Dit team had een lastige start in de competitie maar heeft inmiddels in de 2 returnwedstrijden tegen DES en Dijkvogels laten zien dat er vooruitgang wordt geboekt onder leiding van de enthousiaste coaches Isa, Kim en Iris. Prima gedaan!

Tot zover een terugblik op de laatste speelzaterdag.

 

Komende week gaan we weer beginnen met de zaaltrainingen. ODO groeit, ook in aantallen teams en dat is mooi! Het zorgt ook voor een luxe probleem, namelijk het zo evenredig mogelijk verdelen van de beschikbare ruimte in de zalen, op in ieder geval 2 trainingsdagen. Dit seizoen een wat grotere uitdaging. Niet alleen zijn de (aanvang)tijden van belang, zo ook de groep grootte. Ook betekent het verdelen over 2 zalen dat de jeugdtrainers zodanig ingedeeld worden, opdat ze op tijd bij hun eigen training kunnen aansluiten. En we willen graag iedereen 1x in elke zaal laten trainen – dat lukt niet altijd -.  Het resultaat van deze lastige puzzel – zo gaat ODO 5 op woensdag, een extra dag dus, trainen – zien jullie in het net gepubliceerde training schema, zie elders op de site..  Op het veld aan de Baanderheer zijn we te gast bij ons zelf, in sportzaal Lentiz en sporthal De Hofstede zijn we te gast bij derden. We houden dus ook scherper rekening met het gebruik van deze zalen en kleedkamers, en om alles netjes achter te laten. Ook is het van belang voor alle trainers, dat het gebruikte materiaal goed opgeruimd wordt (en ballen tellen!). De opslagruimtes zijn beperkt…

Op zaterdagen 13 en 20 November zal er een oefenprogramma zijn voor de meeste teams. I.v.m. de intocht van de Sint (ja!) in Maassluis en Maasland houdt dit voor de jongste jeugd in dat niet iedereen een oefenwedstrijd heeft. Het oefenprogramma komt deze week op de site.

De competitie start op Zaterdag 27 November. Deze week bekijken de wedstijd secretarissen het concept programma, en we hopen dat het definitieve competitie programma rond 9-10 November beschikbaar is!

Houd de ODO website en de KNKV app goed in de gaten!

 

Namens de Tc,

Rob van der Hak