Dunas 1 – ODO 1 (12-14)

Van het weekend mocht ODO 1 tegen Dunas aantreden voor de laatste veldwedstrijd. Een ploeg waar wij op de openingswedstrijd van dit seizoen geen moeite mee hadden. In een leuke wedstrijd wonnen wij overtuigend met 30-11. Maar resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, dit bleek maar weer. Voor de ODO selectie was het zaak om 4 punten uit Den Haag mee te nemen. Dit zou namelijk betekenen dat beide selectieteams zich bovenin de middenmoot nestelen, een positie die in vorige jaren niet vanzelfsprekend was. ODO 2 gaf het goede voorbeeld. In een goede wedstrijd lieten het 2e zien dat zij een paar klassen beter zijn dan Dunas 2 wat resulteerde in een mooie 16-5 overwinning.

Aan ons de taak om een goed vervolg te geven op de overwinning van 2. Ook wij zijn beter dan Dunas, alleen moesten we dat wel in de score uitdrukken. Door het enorme reboundoverwicht wisten we dat we genoeg kansen zouden krijgen en was het zaak om de juiste kansen uit te kiezen. Verdedigend was het zaak om clean te verdedigen en geen (onnodige) overtredingen te maken. We begonnen de wedstrijd erg sterk en stonden binnen een paar minuten met 3-0 voor. Op dat tempo leek het weer een makkelijke middag te worden maar niks bleek minder waar. Na onze bliksemstart kwam er zand in de motor en verliepen onze aanvallen moeizaam. De verkeerde mensen werden uitgespeeld en de verkeerde kansen werden gepakt. Hierdoor konden we voor de rust niet weglopen en hielden wij Dunas in de wedstrijd. Ondanks de weinige tegengoals (4 stuks) in de eerste helft gingen we de rust in met een voorsprong van maar 3 doelpunten. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet. Wij moesten hard voor onze goals blijven werken en Dunas bleef constant op een gaatje van 2 a 3 doelpunten. Mede door het fanatieke thuispubliek bleef Dunas geloven in een stunt. Dit resulteerde in een spannende slotfase waar Dunas zelfs nog even langszij kwam. Door in de hectische slotfase toch rustig te spelen en de goede mensen uit te spelen hebben wij uiteindelijke aan het langste eind getrokken. Een overwinning van 12-14 was uiteindelijk het resultaat. Al met al geen goede wedstrijd, maar wel 2 punten. Belangrijke punten die ervoor zorgen dat wij na de zaal omhoog kunnen gaan kijken in plaats van ons druk te moeten maken om degradatie.

Aangezien het de laatste veldwedstrijd was is dit ook een mooi moment om terug te kijken op de afgelopen 2,5 maand. Na een lange tijd geen wedstrijden gespeeld te hebben en niet (compleet) te hebben getraind konden we halverwege augustus gelukkig zoals vanouds beginnen aan een nieuw seizoen. Vanaf dat moment zijn wij gaan werken aan een team met de ambitie om aan de bovenkant van de middenmoot mee te draaien en misschien nog wel meer. Ik denk dat wij in de afgelopen 8 wedstrijden hebben laten zien dat wij het elke ploeg lastig kunnen maken. 4 overwinningen, 1 gelijkspel en 3 nederlagen brengen ons voor nu op de 4e plaats. De overwinningen waren stuk voor stuk verdiend, in de 3 wedstrijden die verloren zijn gegaan had er meer ingezeten en zelfs het gelijkspel tegen de nog altijd ongeslagen koploper zorgde voor gemengde gevoelens over het resultaat. Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Ten slotte wil ik de supporters bedanken die elke wedstrijd van 1 en 2 langs de lijn staan. Of we nu in Maasland spelen of in Haarlem, overal zijn ODO’ers te vinden die ons steunen. Dit wordt enorm gewaardeerd! Over een week beginnen we weer aan onze voorbereiding op de zaal met onder andere de Haagse Korfbaldagen en een oefenwedstrijd tegen onze buren uit Maassluis. We zien jullie ook in de zaal weer graag langs de lijn!