Column: ODO is nu ook KV GERS!

Hoewel ik Ajacied ben en afgelopen weekend op het hoofdstedelijke dansfestijn te vinden was, heb ik meer met de Rotterdamse mentaliteit van Niet lullen maar poetsen dan met het idee dat er buiten de ring A10 niet echt iets van leven bestaat. En omdat ze in Rotterdam wel houden van een bijnaam noem ik ODO in deze column KV GERS. “Gers” is Rotterdams voor “gaaf/mooi/leuk/geweldig/tof/heel goed” en dat vind ik wel toepasselijk.

Sterker nog, ik denk dat we wel wat meer groos mogen zijn op onze vereniging. Neem het feit dat Frits van Manen onze club binnenwandelde in 2008 en hier nog steeds trainer is. Dat BVB Substrates sinds 1991 hoofdsponsor is voor de hele vereniging. Dat de D1 hoofdklasse speelt. Dat na enkele jaren van afwezigheid Erik P, Sven, Simon, Rianne, Marjanneke, Marije, Wilco, Michiel weer als trainer op het veld staan. Dat we onze accommodatie de afgelopen jaren een fantastische make-over gaven. En met deze opsomming doe ik heel, maar dan ook echt heel veel mensen en activiteiten tekort door hen niet te benoemen…

Maar dan toch nog deze … We hebben als één van de eerste verenigingen het predicaat KV VERS gekregen. Er is een clubje vrijwilligers bijeengekomen met een plan, en is dat gewoon gaan doen, en is daar heel enthousiast over geworden. En merk ik dat het succes tot ver buiten ODO bekend is geworden… Maar ondanks alle positiviteit moet ik helaas ook eerlijk zeggen dat ik ook wel enige sceptische geluiden heb gehoord. Maar volgens mij kan iedereen nog steeds een patatje en biertje (18+) bestellen aan de bar, dus het gaat waarschijnlijk meer over de beeldvorming dan over de praktijk. Dus we moeten niet minder over onze gezonde keuzes communiceren, maar juist méér over de rest van de dingen die ODO zo leuk maakt: KV GERS!

Als voorzitter keek ik met enige bewondering naar onze buren bij MVV en Valto hoe zij dingen voor elkaar krijgen. Ik ben er meer en meer van overtuigd dat ODO dat soort dingen ook voor elkaar krijgt, maar er minder groots (of groos) over communiceert. Mijn oproep zou ook zijn dat we met zijn allen nog veel beter naar buiten kunnen brengen. Dus pak je camera, mobiel, zendmicrofoon en ga live, maak foto’s, neem een podcast op, ga vloggen, begin een TikTok account, organiseer iets heel nieuws, iets heel raars of iets heel unieks. Of begin klein, met het weer schrijven van wedstrijdverslagen met een klein fotootje. Maak een teamfoto. Alles is welkom. Laten we het aanstekelijke enthousiasme rond KV VERS overpakken en laten we bekend maken dat ODO ook KV GERS is!

Wil je weten wat jij kunt doen in de promotie rond KV GERS? Spreek me aan, en als je dat in de kantine doet, dan praten we erover tijdens een portie oven-bitterballen!

Groetjes, Jaap

Jaap van Vliet
06-24272330

PS, dit is een dwaze solo-actie waar ik wel in geloof.