ODO D3 – Nexus D1 (4-5)

ODO D3 – Nexus D1       4 – 5

Het is zaterdagochtend 11 uur. De laatste wedstrijd van het veldseizoen najaar 2021. Bij winst is er een mogelijkheid dat jullie kampioen kunnen worden. Maar dan moest deze wedstrijd natuurlijk wel even gewonnen worden. Trainer/coaches Martijn en Gysa waren helaas verhindert, maar een 3-tal inval coaches stonden te popelen om jullie te begeleiden.

Na een goede start, zakte het tempo wat in waardoor ODO het toch moeilijk kreeg. Het eerste doelpunt was dan ook voor Nexus. De snelheid in het spel van ODO kwam wat terug wat resulteerde in twee goede kansen voor Lotte. Een paar sterke tegenspelers voorkwamen dat ODO dicht bij de korf kon komen. Het spel ging op en neer en Maud kreeg het toch voor elkaar om de korf te vinden. 1-1. Het spel was goed maar ondanks dat was de stand het voor rust nog een 1-3 achterstand. Tijd om wat te drinken, energie op te doen en te luisteren naar de aanwijzingen van de coaches.

Na rust pakte ODO het weer goed op. Guus wist de korf te vinden. 2-3. Alles op alles werd gezet om erop en erover te gaan. Het mocht niet zo zijn. Nexus had een paar goede spelers die makkelijk de bal wisten te onderscheppen en in plaats van naast Nexus te komen, liep de tegenstander verder uit. Met nog 5 minuten te gaan keek ODO tegen een achterstand aan van 2-5. Wat goed dat jullie de koppies niet lieten zakken. In die 5 minuten werd het nog berenspannend. Na een bijzonder fraai doelpunt van Aron kwam de hoop weer terug. Sofie scoorde zelfs nog in de laatste seconde. Helaas net niet genoeg om gelijk te komen.

Net aan verloren. Jammer. Maar doordat jullie bleven strijden kwam de winst toch dichtbij en was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Blijf snelheid in jullie spel houden, dan rollen jullie de volgende keer Nexus gewoon op.