Herfstige opening

Afgelopen zaterdag was het een feestelijke dag voor ODO. De officiële opening van de kantine na de noeste arbeid het afgelopen jaar. Dit in combinatie met de afronding van bouwen aan de basis. En tenslotte de uitreiking van een aantal badges in het kader van KV VERS, een project opgezet vanuit NOC*NSF. Een mooie middag werd het gelukkig ook, al probeerden de hogere machten via een nederlaag van ODO 1, via regenbuien en later ook windvlagen roet in het eten te gooien.

Ik ga hier niet alle verhalen van de wethouder, KV VERS en onze voorzitter Marjan herhalen. Wel is duidelijk dat we als ODO voorop lopen, in kwaliteit van de accommodatie en in kwaliteit van wat we leveren in de kantine en hoe we daarover nadenken. Dat is een prachtig resultaat en hebben we niet bereikt zonder tomeloze inzet van velen. Daar werd gisteren ook netjes bij stilgestaan. Met als hoogtepunt de officiële opening van het Kees van der Vaartplein. Symbolisch voor zijn drive en inzet, maar ook symbolisch voor de vele anderen die hun beste beentje de afgelopen tijd hebben voorgezet.

De maaltijd verliep naar omstandigheden ook prima. Een goede vuurdoop ook voor onze nieuwe keuken en die vuurdoop is prima doorstaan. Gelukkig waren we met de corona test app ook in staat het gehele evenement binnen te houden, dat was naarmate het later werd ook geen overbodige luxe. Het opruimen van de boel buiten werd trouwens een waar regen- en stormevenement. Gelukkig waren er vele handen beschikbaar.

Komende weken gaan we alweer na afronding van de eerste helft van de veldcompetitie toe. De jeugd speelt nog 2 keer, de senioren zelfs nog 4 keer. Maar daarna staat (gelukkig, onvermijdelijk, spannend) het zaalseizoen voor de deur. Na een heel jaar overslaan. Het zal best hier en daar wennen en aanpassen zijn, maar bovenal kijken we daar toch echt naar uit. Hopelijk kan het ook ongehinderd plaatsvinden.

Voor ODO is op maandag 25 oktober, direct na de herfstvakantie, nog een belangrijke dag. We houden dan de ledenvergadering van ODO. Hopelijk weer in de kantine, maar de details laten we de komende weken aan jullie weten. Naast het reguliere dat een ledenvergadering is proberen we ook een speciaal thema aan de orde te stellen. Alle reden dus om een bijdrage te leveren aan de ALV.

Erik Passchier