Van het bestuur

KV VERS
Anderhalve week geleden ben ik met Kees v/d Vaart naar de (tweede) kick off van het KV VERS project geweest. Precies een jaar geleden schreef ik hier ook een stukje over. Afgelopen jaar hebben we weinig aan het project kunnen doen, vandaar de herstart deze maand. Inmiddels fungeren zo’n 12 sportverenigingen (korfbal, voetbal, hockey en tennis) uit heel Nederland als modelkantine voor een gezonde sportomgeving. Dit maatschappelijke project is gestart door NOC*NSF en is gebaseerd op het Nationaal Preventie Akkoord. Kortgezegd zullen we met ODO in samenwerking met de Radboud Universiteit trials in onze eigen kantine gaan doen met bijvoorbeeld het assortiment, of de NIX18 campagne. De uitkomsten zullen aan de hand van de kassagegevens wetenschappelijk onderzocht worden, om daarmee uit te vinden hoe een gezonde sportomgeving het beste vorm gegeven kan worden.

Badges, prestaties en beleid
Zelf hebben we ondanks de tijdelijke stop van dit project afgelopen winter niet stil gezeten. Zo hebben we als een van de eerste verenigingen in Nederland alle vier de badges gehaald voor een gezonde sportomgeving. Aan deze badges zijn prestaties verbonden op het gebied van roken, alcohol gebruik en voeding. Welke prestaties we inhoudelijk behaald hebben, zul je de komende tijd op social media en de website tegenkomen. Het beleid van ODO met betrekking tot de gezonde sportomgeving kun je op hier op onze website teruglezen. De noodzaak voor een gezonde levensstijl zal niemand in de media ontgaan zijn, dus we hopen dat alle leden en ouders dit beleid onderschrijven.

Uitreiking en opening 2 oktober
Op 2 oktober worden de badges feestelijk uitgereikt, tegelijkertijd met de opening van de vernieuwde kantine. Jullie zijn van harte uitgenodigd om dit feestje bij te wonen. Aansluitend hopen we met elkaar van een lekkere en gezonde maaltijd te kunnen genieten! Hou de site in de gaten voor verdere informatie en inschrijving. Edit: webwinkel voor de maaltijd geopend!

Winnaars wedstrijd gezonde traktatie, tussendoortjes en broodjes
Tijdens de opening en start van het KV VERS project zullen we ook de winnaars bekend maken van de wedstrijd onder alle leden, waarbij gevraagd wordt een zo lekker en gezond mogelijke traktatie, snack of broodje te verzinnen. Hier kun je meer lezen daarover! We hopen op veel inzendingen.

Heb je vragen of ideeën, stuur dan een mail naar kvvers of spreek mij of een van de andere KV VERS teamleden even aan.

Hartelijk groet namens het bestuur, Barbara Hanemaaijer