ODO 1 – Twist 1 (22-16)

Gisterenmiddag was het alweer tijd voor de tweede thuiswedstrijd van ODO 1. De burenruzie tegen onze Vlaardingse tegenstander Twist stond op het programma. Na een onnodig nederlaag bij GKV vorige week, werd er deze week goed en scherp getraind om de zaken die we vorige week niet goed uitvoerden, beter en slimmer te doen.

Twist is voor ons geen onbekende en er zijn de laatste jaren mooie potten korfbal neergezet, waarbij het kwartje de ene keer onze kant op viel maar ook een aantal keer richting Twist. Kortom, we waren er er ons van bewust dat we vanaf minuut 1 aan de bak moesten.  Op een zonnig sportpark startte de wedstrijd om 16:00 uur onder leiding van scheidsrechter Eijke. Onder het toeziend oog van het Maaslandse en Vlaardingse publiek werd er scherp gestart. ODO opende direct de score, maar Twist kwam direct met een antwoord. ODO was scherp en pakte een eerste gaatje (3-1), maar Twist wist wederom via twee goals de stand gelijk te trekken. Door een serie goede aanvallen en veel druk in de verdediging liepen we via 5 goals op rij uit naar 8-3. Het eerste gat was geslagen. Twist ging op dat moment betere aanvallen spelen en wij namen onnodige risico’s in de korfzone, waardoor Twist zich terug in de wedstrijd vocht. Bij een 9-8 voorsprong pakten we de draad weer goed op en liepen uit naar een 14-9 voorsprong met rust.

In de rust werd de ploeg gecomplimenteerd over de inzet en het aantal goals, maar werd er ook terecht gewezen op de tegengoals die we met wat slimmer verdedigen hadden kunnen voorkomen. Als we dat in de tweede helft zouden doen, dan moesten de twee punten in Maasland blijven. We liepen snel uit naar een comfortabele 16-10 voorsprong, maar ondanks de aanwijzigingen die we in de rust hadden gehad bleven we op onnodige momenten te veel risico nemen met verdedigingen. ODO bleef wel scoren, maar toch wist Twist met doelpunt voor doelpunt terug in de wedstrijd te komen. Bij 19-16 voelde je aan dat bij een treffer van Twist de wedstrijd weer echt ‘open’ zou zijn, maar dat een Maasland doelpunt ook de wedstrijd definitief in het slot zou gooien. Het korfbal was inmiddels niet meer zo sprankelend als aan het begin van de wedstrijd, maar dat hoeft op dat soort momenten ook niet. Via een geforceerde strafworp in de aanval van ODO kreeg ODO de kans om uit te lopen naar 4 doelpunten verschil. Op dat moment waren er reeds 3 van de 5 strafworpen gemist aan de zijde van ODO, maar deze ging gelukkig raak waarmee de wedstrijd gespeeld was. De laatste twee doelpunten van ODO gaven de overwinning nog wat meer glans. Met een 22-16 uitslag werden twee belangrijke punten binnengesleept.

Als ploeg zijnde hebben we 60 minuten lang geknokt voor elke bal, het de tegenstander lastig gemaakt in hun aanval en hebben we veel energie erin gestopt. Dit kunnen we als ploeg ook brengen, doordat er zowel door de teams van de week als het publiek hartstochtelijk wordt aangemoedigd. Dit geeft ons als ploeg een enorme boost, maar helpt juist ook op de momenten dat we het lastig hebben in de wedstrijd. Via deze weg wil ik jullie bedanken voor de support en hoop dat jullie volgende week wederom in grote getalen langs de lijn staan, als we het opnemen tegen onze volgende tegenstander WION.