Nieuwerkerk E1 – ODO E1 (12-4)

Toch wel heel erg benieuwd naar Nieuwerkerk dat met toch wel grote uitslagen won van zowel ONDO als IJsselvogels….

Al snel bleek dat zij toch vooral wel op de uitbraak speelden en daarin zeer efficiënt konden toeslaan. Veel lange ballen en proberen te scoren, en als dat niet lukt vooral via de doorloopbal iets forceren. Wat uiteindelijk goed lukte. Daarnaast zetten ze in de verdediging behoorlijk druk dus was het voor ons in de aanval lastig om vrije kansen te creëren. En…..wij stonden zeker in het begin van de wedstrijd NIET HELEMAAL AAN. En, om goed te presteren is dat toch wel nodig. Nu werden we door het spel van Nieuwerkerk en ons niet AAN staan al snel overrompeld met een 3-0 achterstand in de 1e 10 minuten en ging de kopjes al een beetje hangen. Gelukkig ging het al wat beter vanaf de 2e 10 minuten, en wisten we ook te scoren via 4-0 naar 4-1. En jammer genoeg wisten we niet goed om te gaan met de kansen, die we wel degelijk kregen. Het aanvalsspel lukte goed, minutenlang werd er goed rondgespeeld maar de voortzetting lukte niet altijd zeker ook door het goede verdedigende werk van de tegenstander. De rust werd bereikt met een 5-1 achterstand.  Na rust liep Nieuwerkerk vlot uit naar 8-1 voordat we weer konden scoren. Uiteindelijk was het verzet gebroken en won Nieuwerkerk terecht. De stand ietwat geflatteerd, maar goed scoren is scoren.

Wat hebben we nu geleerd van van deze wedstrijd?