GKV (H) 1 – ODO 1 (18-14)

Beste ODO’ers,

Na een prachtige thuiswedstrijd thuis tegen Dunas stond deze week de eerste uitwedstrijd op het programma. We vertrokken vol goede moed na vorige week richting GKV om nogmaals 2 punten binnen te slepen. We wisten dat het deze week minder gemakkelijk zou gaan en dat wij tegen een fysieke ploeg zouden komen te staan. We vertrokken op tijd zodat we ook de wedstrijd van het tweede konden bekijken. Het tweede speelde een stroeve pot tegen een ook erg fysiek GKV 2. Wij wisten hierdoor dat wij ons niet mentaal gek moesten laten maken.

Na een stevig praatje van Leon waarin hij benadrukte dat wij ons eigen spel moesten spelen gingen wij van start. We moesten hard werken en we kregen de doelpunten van GKV niet cadeau, maar wij speelde wel ons eigen spel. Dit zorgde er in de eerste helft voor dat we de rust in gingen met een 7-9 voorsprong. Onze taak was duidelijk. Het lag na de rust in onze handen. We moesten ons eigen spel blijven spelen om dit uit te spelen en de voorsprong na de rust uitbreiden naar de 4 doelpunten.

De start van de tweede helft verliep moeizaam. GKV werd steeds fysieker en de doelpunten vielen helaas aan de verkeerde kant. Dit zorgde voor onrust bij ons. We lieten ons gek maken door de tegenstander en dit werkte niet in ons voordeel. De scheidsrechter werd door GKV flink onder druk gezet. Kleine foutjes werden flink afgestraft aan onze kant wat ervoor zorgde dat GKV ons wist in te halen. Met wat kleine wissels aan onze kant probeerde wij weer tot scoren te komen. GKV reageerde hier gelijk op en zorgde ervoor dat bepaalde spelers flink onder druk werden gezet. Met nog 10 minuten op de klok kwamen wij op een 15-14 achterstand. We lieten ons teveel meeslepen, waardoor wij niet meer aan scoren kwamen. GKV nam de touwtjes in handen en maakte er nog 3. Dit zorgde voor eindstand van 18-14. Het was een zware fysieke pot. Waarin wij de betere ‘korfballende’ ploeg waren. Helaas was dit niet voldoende voor de twee punten.

Ik wil namens de selectie alle invallers en het publiek bedanken. Dit waarderen wij onwijs! De komende week gaan wij weer hard trainen en wij zien jullie allemaal graag aankomende zaterdag bij de thuiswedstrijd tegen Twist.