Valto D4 – ODO D4 (8-3)

En toen was het ineens alweer juni! En zo plots als dat de competitie stopte zo snel moesten de kinderen weer aan de bak. Maar laten we blij zijn dat er weer wat anders kan en dat de kinderen weer onbevangen wedstrijdjes tegen andere clubs mogen spelen. Helaas is het voor deze 3 wedstrijden de indeling voor het komende seizoen dus een D team samenstelling. Dat is ineens een grote stap voor meerdere kinderen van E naar D, van een klein veld met zijn 4-ren naar een senioren veld met 2 vakken en zijn 8-ten. Sommige kinderen hebben de afgelopen maanden al eens mogen meespelen tijdens een onderling wedstrijdje maar niet alle kinderen in dit team hadden dit al eens gedaan. Deze 3 wedstrijden zijn leuk om te kijken wat de kinderen kunnen en om ervaring op te doen in een D team. Omdat de hele competitie snel op poten is gezet blijkt dat er een groot verschil in de teams zit.

Zo ook vandaag tegen Valto D4 een deel van de kinderen in dit team zijn al een jaar D en daar zie je aan dat ze al goed gewend zijn aan het spelen op een groot veld. De start van Valto was zo snel dat we ons een klein beetje zorgen gingen maken over het verloop van de wedstrijd. Binnen een minuut op 1-0 achterstand staan. Gelukkig waren de kinderen niet echt onder de indruk van Valto en speelden ze gewoon hen eigen spel en daardoor kwamen ze al snel met 1-2 voor te staan. Het lukte toen niet echt meer om de bal in de korf te krijgen bij ODO maar Valto ging langzaam door met doelpuntjes maken. Pas tegen het einde wisten ze nog een keer te scoren en kwam de eindstand op 8-3. Helaas hebben jullie deze wedstrijd verloren maar de coaches zijn trots op het spel wat jullie hebben laten zien! Een mooi leerproces om D wedstrijden te gaan spelen de komende weken.