Goed nieuws: het KNKV is bezig met de opstart van een verkorte jeugdcompetitie!

Na een lange tijd waarin alleen trainen, trainen, en onderlinge wedstrijden mogelijk waren, is er met de huidige versoepelingen weer meer mogelijk.

Het KNKV (Korfbalbond) is bezig met de opstart van een verkorte, regionale jeugdcompetitie (alle A t/m F teams) op de zaterdagen 12, 19 en 26 Juni! bij deze wedstrijden is publiek helaas nog niet toegestaan, maar bij uitwedstrijden mogen de chauffeurs wel op de accommodatie.

Bij de bond (en ook bij ODO) wordt koortsachtig gewerkt om dit op te zetten. Op basis van een peiling onder alle verenigingen heeft het KNKV besloten om met nieuwe team van volgend seizoen te spelen. Daar waar ODO (en veel andere clubs) liever het seizoen met de huidige teams wil afsluiten. Onze teamopgaves hiervoor zijn gemaakt met de huidige teamsamenstellingen maar gebaseerd op de leeftijdspeiling per 1/1/2022. Zo kan het zijn dat een huidig C team in de B competitie uitkomt, en bijvoorbeeld enkele huidige E teams in de D competitie worden ingeschreven. Best wel een uitdaging, maar we hebben er vertrouwen in! En vooral ook leuk en spannend voor de vele nieuwe leden die ODO heeft mogen verwelkomen (F en E pupillen) die hun eerste echte wedstrijden gaan spelen! We schrijven maar liefst 3 F teams in, bij de start van dit seizoen was er 1 team!

Hoe ziet de planning er uit?

  • we verwachten uiterlijk a.s. zaterdag de bevestiging van het KNKV, met indelingen en programma
  • dit wordt in het weekend door ons verwerkt en door de wedstrijd secretaresses als wedstrijdprogramma naar de spelers/ouders gestuurd. Hierin staan de details welke teams, welke samenstelling, aanvangstijd en/of verzameltijd.
  • eventuele afwezigheid s.v.p. melden aan de WS (wedstrijdsecretaris)
  • in de komende weken wordt er getraind op Dinsdag en Donderdag. Het trainingsschema wordt een dezer dagen aangepast

Het zal weer even wennen zijn. Maar we kijken er vooral naar uit om het seizoen af te sluiten met echte wedstrijden, heerlijk!

Vragen? Vooral voor ouders van nieuwe leden is dit natuurlijk nog geen gesneden koek. Wacht even de berichten af van de wedstrijd secretaressen….

Junioren – Helen Vermeer                          Aspiranten en D pupillen – Margreet Poot                                E en F pupillen – Karen Bijloo

 

Namens de Technische commissie,

Rob van der Hak