Van de Penningmeester: Verbinding

Het is eindelijk lente. Wat hebben we er lang op moeten wachten en wat hebben we dit voorjaar veel regen en wind moeten trotseren. En dat ook nog in een al door COVID-19 gedomineerd seizoen. Gelukkig zijn er bij ODO altijd nog positief ingestelde leden met nog positievere ideeën. Zo is door een aantal leden van de activiteitencommissie het geweldige idee ontstaan om een happen en stappen tour te organiseren. Voor alle 18+ leden en vrijwilligers die het leuk vinden om een prachtig rondje Maasland te wandelen. Het moest nog wel een weekje verzet worden door de slechte weersvoorspelling vorige week, maar vandaag was het zonovergoten en hadden we het niet beter kunnen treffen. Allemaal gezellige, blije deelnemers die aan het einde van de ochtend bij ODO startten met koffie/thee en wat lekkers. Daarna naar de Maaslandse Dam waar een heerlijke kop soep geserveerd werd. Vervolgens naar de Duifpolder voor vers gebakken pannenkoeken bij de Fam. Hanemaaijer en tot slot de afsluiting met een borrelhap en drankje bij Sjee René. Kortom een geslaagde activiteit die weer even voor de verbinding zorgde, die we bij ODO zo koesteren.

En over verbinding gesproken. Het seizoen loopt alweer bijna op zijn einde. Een raar seizoen waarin, we elkaar nauwelijks gezien hebben, er geen wedstrijden gespeeld konden worden (of zonder publiek bij de jeugd) en er zelfs een hele periode geen trainingen mogelijk waren.

ODO werd steeds weer geconfronteerd met veranderende regels, maar heeft zoveel mogelijk geprobeerd om binnen de regels toch met elkaar te kunnen blijven sporten. Gelukkig wordt er langzaam weer meer mogelijk, maar het seizoen is nu wel bijna afgelopen. Daarom wil het bestuur op een andere manier toch bijdragen aan die zo gewenste verbinding binnen de teams. We hebben er met elkaar uitgebreid over gesproken. Gaan we dit seizoen contributie terugbetalen? Of komend seizoen korting op de contributie geven? Of gaan we een compensatie bieden die zorgt voor nieuwe herinneringen en gezelligheid? We waren het unaniem eens dat we gaan voor de verbinding en dus voor herinneringen en gezelligheid.

Ieder team krijgt van de vereniging een budget voor een gezellige activiteit, borrel, diner (of iets soortgelijks), waarvan men de invulling zelf mag bepalen. Uiteraard rekening houdend met wat momenteel mogelijk is binnen de huidige COVID maatregelen. De budgetten zijn bepaald op basis van het aantal spelers in een team, waarbij we de budgetten voor de senioren en de A teams hoger vastgesteld hebben omdat zij dit jaar verhoudingsgewijs het hardst getroffen zijn door alle maatregelen. De budgetten zullen worden uitbetaald via de trainers met inlevering van kosten (nota’s / specificatie) achteraf.

De budgetten per team zien er als volgt uit:

Team Budget
ODO 1 440
ODO 2 440
ODO 3 480
ODO 4 320
ODO 5 280
ODO A1 360
ODO A2 400
ODO A3 400
ODO B1 200
ODO C1 160
ODO C2 120
ODO C3 160
ODO D1 200
ODO D2 220
ODO E1 100
ODO E2 100
ODO E3 120
ODO E4 100
ODO E5 120
ODO E6 120
ODO F1 120
ODO F2 120
ODO F3 120
Totaal 5.200,00

Wij hopen hiermee een belangrijke bijdrage te doen aan het club –en teamgevoel. Bovendien hopen we een positieve afsluiting van het seizoen te bereiken, zodat iedereen (na een eventuele vakantie) eind augustus / begin september weer vol energie en goede moed kan starten in een nieuw, hopelijk normaal, korfbalseizoen.

Tot slot kunnen we nog goed nieuws melden voor de jeugd (t/m 17 jaar). Door de huidige versoepelingen is het voor de jeugd mogelijk geworden om wedstrijden te spelen tegen andere verenigingen. De KNKV organiseert in de maand juni daarom een minicompetitie. ODO heeft aangegeven te willen deelnemen en daarom zullen er op de zaterdagen 12, 19 en 26 juni wedstrijden gespeeld worden tegen verenigingen uit de omgeving. Zet deze data alvast in je agenda. Nadere informatie volgt, zodra er meer bekend is.

Iedereen ontzettend veel plezier gewenst met de nog te plannen activiteit en succes met de eventuele wedstrijden. Bedankt voor ieders steun aan de vereniging dit seizoen. Alhoewel de lente voor ons gevoel pas net is begonnen, wens ik iedereen alvast een hele fijne zomer.

Namens het bestuur,

Laura van der Vaart

Penningmeester