Bericht van de nieuwe penningmeester: voorstellen en contributie seizoen 2020/2021

Beste leden,

Op 26 oktober 2020 heeft de Algemene Ledenvergadering (ALV) van ODO Maasland plaatsgevonden. Het was een vergadering die we niet snel zullen vergeten omdat deze volledig online heeft plaatsgevonden. Het was fijn om te zien dat er een behoorlijke opkomst was en dat een ieder zich even had teruggetrokken met laptop, telefoon, tablet of pc.

Tijdens de ALV is Marjan Vos – Pols, na een interim periode, officieel benoemd als nieuwe voorzitter van ODO. Tevens is ondergetekende benoemd als nieuwe penningmeester van de club. Een aantal van u zal mij nog niet kennen, dus zal ik mezelf even voorstellen.

Ik ben Laura van der Vaart – van der Zee, getrouwd met Sander van der Vaart en moeder van Dieke (13jr) en Minke (10jr) die bij ODO spelen in de C1 en D1. Oorspronkelijk heb ik Brabantse roots, maar inmiddels woon ik alweer bijna 20 jaar met veel plezier in het mooie Maasland. Ik ben ongeveer 21 jaar werkzaam in de financiële sector. Sinds 6 jaar werk ik als zelfstandig financieel adviseur en planner via mijn bedrijf LAUT waarbij ik o.a. de volledige boekhouding en belastingaangiften verzorg voor ondernemers en particulieren. Vanuit die ervaring denk ik bij ODO iets te kunnen betekenen als penningmeester. Daarnaast ben ik eerder al 4 jaar penningmeester geweest bij NTO Maasland. Ik neem het stokje heel graag over van Lucien de Winter die maar liefst 5 jaar gezorgd heeft voor de financiën van ODO en het keurig verzorgd aan mij heeft overgedragen. Een hele prettige manier om zo te mogen starten. Lucien nogmaals heel veel dank.

Tijdens de ALV is de contributie voor het seizoen 2020-2021 vastgesteld. Ook dit jaar heeft ODO de contributie uitsluitend verhoogd met een inflatiecorrectie. Uiterlijk volgende week kunt u de contributienota van ons verwachten. In deze onzekere tijd van corona is de contributie voor ons misschien nog wel belangrijker dan normaal. Het wegvallen van de kantine inkomsten in het voorjaar en nu ook weer dit najaar is een flinke tegenvaller en onze kosten lopen gewoon door, zoals de bondscontributie, de huur van de sporthal en de Lentiz zaal. Wij doen daarom graag een beroep op alle leden om de vereniging financieel gezond te houden en met elkaar de schouders eronder te zetten tot een moment dat we weer met elkaar kunnen genieten van het o zo leuke korfbalspel.

Mocht u financiële vragen hebben over ODO of over de contributienota, mail dan naar penningmeester of bel naar 06-25258480.

Hopelijk duurt het niet al te lang voordat we elkaar eens tegenkomen in de sporthal. En straks in het voorjaar gewoon weer aan de Baanderheer met een open kantine en een drankje in ons hand.

Groet,

Laura van der Vaart – van der Zee