Diversiteit in sport

Vandaag, de competitiedag voor Coming Out Day (op 11 oktober), hijst ODO de regenboogvlag. Want ODO is meer dan alleen een korfbalvereniging. Het is een plek waar we samenkomen, waar je gezien wordt, je jezelf mag zijn, je na een rotdag stoom kunt afblazen, waar je gewaardeerd wordt en waar we na de wedstrijd samen overwinningen vieren en verlies verwerken. Ongeacht je afkomst, geslacht of seksuele voorkeur… gewoon jij, gewoon wij.

Veilige sportomgeving
D66-fractievoorzitter Midden-Delfland Roger Vieira: “We weten dat de meeste inwoners van onze gemeente geen enkel probleem hebben met feit dat iemand homoseksueel of lesbisch is. Het woord ‘homo’ wordt echter nog steeds als scheldwoord gebruikt, vooral bij sportverenigingen. Als je als maatschappij niet uitspreekt dat het oké is om homoseksueel of lesbisch te zijn, dan kunnen vooral tieners die ontdekken homoseksueel of lesbisch te zijn zich daardoor erg onzeker en ongelukkig voelen. Kleine gebaren als het af en toe dragen van een regenboogaanvoerdersband, niet te schelden met het woord ‘homo’ en de regenboogvlag hijsen kunnen al een groot verschil maken en ervoor zorgen dat we over dit onderwerp met elkaar in gesprek gaan.”

Dus dat doen we vandaag!