Speler selectie positief getest

Gisteren, woensdag 23 september hebben wij van een van de spelers uit onze selectie te horen gekregen dat hij positief is getest op het coronavirus. De speler is sinds vorige week donderdag al op eigen initiatief thuis, en houdt zich aan de geldende richtlijnen. 

De GGD is door het bestuur geïnformeerd en zij geven aan in dit geval geen bron- en contactonderzoek te doen. Zij achten het risico op besmetting, op basis van de interactie met andere spelers en trainers, (te) klein. De speler en zijn huisgenoten zijn in thuisquarantaine totdat de klachten verdwenen zijn. Daarnaast zijn de direct betrokkenen geïnformeerd en verblijven indien nodig ook in quarantaine.

Vanuit ODO is er vooralsnog geen aanleiding om ons beleid en protocol verder aan te scherpen. Wel is het belangrijk dat de basisregels nageleefd worden. Houd dus te allen tijde 1,5 meter afstand, en blijf thuis bij (milde) klachten. Hieronder verstaan we: verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk. Alleen zo kunnen we elkaar gezond houden en blijven sporten!

Heeft u nog vragen, dan hoor ik dat graag. Stuur  mij een mail en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Namens het bestuur,

Met vriendelijke groet,
Marjan Pols