ODO 1 – Weidevogels 1 (7-23)

Beste ODO-supporter,

Gisteren was het eindelijk weer zover. Na maanden wachten werd er weer een wedstrijd gespeeld door het echie. De afgelopen weken hebben we een goede voorbereiding gedraaid; verschillende oefenwedstrijden gespeeld en de meeste gewonnen met goed spel. Natuurlijk is het altijd even wennen met de wisselingen die hebben plaatsgevonden binnen de selectie. Maar vol vertrouwen begonnen we aan deze zaterdag. Als ODO 1 hadden we een mooi en spannend voorprogramma in de vorm van ODO 2 – Weidevogels 2. Tot is de laatste minuut was het spannend. ODO 2 heeft deze wedstrijd grotendeels voorgestaan met een kleine marge. Zelfs het inbrengen van enkele spelers uit het eerste team door Weidevogels mocht geen baat hebben. Een mooie start van het seizoen, gefeliciteerd!

Daarna ODO 1, iedereen leek er klaar voor. Veel publiek langs de lijn en een Team van de week dat tijdens de warming-up al aan het aanmoedigen was. Over de wedstrijd die vervolgens heeft plaatsgevonden kan ik kort zijn. Weidevogels scoorde, ODO wat minder. Vanaf het begin heeft ODO achter de feiten aangelopen. Het ontbrak aan scherpte in de afronding en felheid in de duels. Ongeacht de voorbereidingen en de werklust om ervoor te gaan, was het gisteren gewoon niet goed genoeg. Dit resulteerde in een 7-24 einduitslag. Weidevogels was de terechte winnaar, maar we mogen onszelf even goed in de spiegel gaan aankijken en hier wijze lessen uit trekken.

Desondanks heb ik er het volste vertrouwen in dat we er volgende week gewoon weer als team zullen staan en dan begint de wedstrijd gewoon weer op 0-0. Nieuwe kansen, nieuwe tegenstander. Dit keer zullen we in Linschoten aantreden tegen het eerste team van Luno om 15.30. Voor onze trouwe supporters die zelfs meereizen naar de uitwedstrijden: let even op dat de A20 richting Rotterdam volgende week is afgesloten.

Dan wil ik tot slot graag positief eindigen. Gisteren ben ik enorm verrast door de hoeveelheid mensen die ons kwam supporten. Misschien leken jullie met meer omdat jullie uit elkaar moesten staan of waren jullie blij dat het eindelijk weer mocht en daarom in grote getalen gekomen. Maar als ODO 1 zijn wij erg dankbaar dat jullie er weer waren. Dan nog een groter compliment voor het Team van de Week. Dit waren alle kinderen uit de D-categorie. Het is lang geleden dat ik kinderen zo hard heb horen roepen en al helemaal lang geleden dat ze dat de hele wedstrijd hebben volgehouden (helemaal bij zo’n wedstrijd). Wat een toppers zijn jullie!! Ik beloof jullie allemaal dat wij de komende weken hard gaan trainen en dan zullen wij bij de eerstvolgende thuiswedstrijd een mooie pot gaan neerzetten. Hopelijk zijn jullie dan weer van de partij!

Supporters, scheidsrechter, Team van de Week, coaches, teambegeleiders en barpersoneel bedankt! En tot de volgende keer, Diana.