Update Corona-virus 16 maart 2020, 22.00 uur

Deze avond hebben we als bestuur overleg gehad over de situatie rondom het Corona-virus. De richtlijnen vanuit het RIVM en de sportbonden zijn helder, de toekomst is dat uiteraard niet.

De KNKV-site heeft vanavond om 21.00 een laatste update gegeven: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

Ga voor het volledige bericht naar deze link. Een korte samenvatting:

  • De Korfbal Leaguefinale in Ahoy op 4 april gaat niet door.
  • Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit.
  • Als gevolg van de kabinetsmaatregelen heeft het KNKV besloten alle nog geplande duels in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal – inclusief de duels die na 6 april gepland stonden – af te gelasten. Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft.
  • Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

Trainingen, wedstrijden, oefenwedstrijden, bootcamp of andere bijeenkomsten zullen dus zeker in de periode tot en met maandag 6 april niet doorgaan.

Dat betekent ook dat er geen enkele activiteit op onze sportaccommodatie toegestaan wordt. Ook dus geen individuele activiteiten binnen of buiten de vereniging.

Commissievergaderingen dienen ook op andere manieren plaats te vinden, zoals via Skype, e.d.

We hopen jullie geregeld op de hoogte te brengen van de situatie. Mochten jullie vragen hebben, aarzel niet en stel ze via bestuur