ODO 1 – Reeuwijk 1 (21-17)

Op zaterdagavond stond de wedstrijd tegen Reeuwijk op het programma. In de uitwedstrijd speelden we een dramatisch eerste kwartier en liepen we eigenlijk heel de wedstrijd achter de feiten aan. Vervelender nog wat dat in die wedstrijd Joyce een hele nare knieblessure opliep. Komende week gaat ze onder het mes en we hopen dat je voorspoedig herstelt en je weer snel binnen de lijnen mogen verwelkomen.

Na een fantastische wedstrijd van ODO 2 was het aan ons alle punten tegen de Reeuwijkse selectie binnen te halen. In een goedgevulde Hofstede kwamen we snel op een 0-1 achterstand door een vrije bal. Er zouden nog veel vrije ballen en strafworpen volgen. De leidsman hield het gisteren erg kort, waardoor veel doelpunten vielen na dode spelmomenten. Odo liep snel uit naar een 6-2 voorsprong, maar Reeuwijk vocht zich terug in de wedstrijd. Na ruim 20 minuten stond er 7-6 in het voordeel van ODO op het scorebord. In de laatste 10 minuten werd er veelvuldig gescoord door beide ploegen en wisten we een klein gaatje te slaan. De ruststand was 13-10. Leon was duidelijk in rust. Geen “onnodige” overtredingen maken, want daar scoorde ook Reeuwijk makkelijk uit. In de tweede helft deden we dit slimmer door minder vrije ballen en stippen weg te geven. We liepen in de eerste minuten uit naar een 16-12 voorsprong. Reeuwijk rechtte nog eenmaal de rug en kwam terug tot 17-15. Door twee goals aan Maaslandse zijde werd het gaatje weer teruggebracht naar 4. Met nog 2 minuten te gaan    was het gaatje weer 2, maar via goals van Wouter en Cynthia gooiden we de wedstrijd definitief in het slot.

Heerlijke punten na een sportieve, spannende wedstrijd. Er kwamen mooie en vreemde uitslagen in onze poule binnen. Directe concurrent Wion ging onderuit tegen de nummer laatst Paal Centraal, maar ook de nummer 1 en 2 (Maassluis en Twist) gingen beide onderuit. Over twee weken staat de burenruzie tegen Maassluis op het programma. Maassluis moet winnen om het kampioenschap in zicht te houden en wij willen graag revanche voor de nipte maar terechte nederlaag eerder dit zaalseizoen. We hopen jullie wederom in grote getallen lang de lijn te mogen zien bij alweer de laatste zaalwedstrijd in de Hofstede. Bedankt voor de support gisteren en tot over twee welkom. Jullie zijn natuurlijk ook meer dan van harte welkom volgende week in Waddinxveen als we uit spelen tegen Korbis.