Hulp gezocht bij oud papier actie

ODO haalt al heel lang oud papier op. Financieel is dat een van onze belangrijkste acties. Sinds een aantal jaren doen we dat met een vast groep helpers (laders). Voordeel daarvan is dat de routes bekend zijn en ook de werking van de kraakwagens. Dat doen we met een groep van ongeveer 15 mensen. Per avond zijn er tien mensen nodig en omdat we om de maand ophalen (de andere maand is MVV aan de beurt) staat iedereen gemiddeld 4 keer per jaar achterop de kraakwagen. Het papier wordt altijd de eerste vrijdag van de maand opgehaald, we starten om 18.30 uur op de parkeerplaats bij MVV en zijn meestal rond 21.30 uur klaar. Sinds de komst van de blauwe bakken is het fysiek niet zwaar meer. Na afloop drinken we meest nog wat om het stof weg te spoelen en dan kunnen de veiligheidsschoenen (die we beschikbaar stellen) weer 2 maanden de kast in.

De afgelopen periode hebben we wat verloop gehad en met een enkele afschrijving en blessure erbij halen we dan niet de benodigde bezetting. Daarom ben ik op zoek naar 2 – 3 mensen die willen helpen bij deze actie.

Wil je proberen of dat wat voor jou is dan ben je komende vrijdag 7 februari van harte welkom, er is dan nog een lege plek. Vooraf graag contact met mij opnemen. Email Kees van der Vaart tel 06 39482101

Kees van der Vaart, coördinator oud papier