ODO E1 – Korbis E1 (6-5)

Vorige week speelden we ook tegen Korbis, uit in Waddinxveen. We waren daar zeker niet in goede doen, vooral de taken en opdrachten werden niet goed uitgevoerd en de inzet matig. Daar tegenover stond een goed spelend Korbis, die echt al mooie aanvallen opzet, met aangever en doorloopballen, waarbij de aanvaller net voor de aangever naar ‘binnen’ gaat. En daar hadden we veel moeite mee. Resultaat een verdiend pak slaag met maar liefst 12-4…..

Dus in de thuiswedstrijd de kans om je ware gezicht te laten zien……! Met Sam er weer bij als coach (fijn!) Vooraf een wat uitgebreider praatje, waarbij veel aandacht voor: hoe haal je de angel uit het spel van Korbis? En, gaan we nu zelf wel ook eindelijk weer eens gewoon aanvallen, in plaats van net over de middenlijn al tot schot komen? Nu, het was aan jullie om die taken uit te voeren. En wat hebben we genoten! De eerste 10 minuten waren nog wat weifelend en nam Korbis het initiatief in de score, 0-1.  Jullie kwamen echter steeds beter in de wedstrijd en al snel werd er gelijk gemaakt en namen we een 2-1 voorsprong. Er werd beter gekeken en nagedacht in balbezit, waardoor er betere kansen kwamen. Het genieten

was vooral ook de manier waar op jullie de angel uit de Korbis aanval haalden door goed n de ruimte voor te verdedigen! Een taak die heel veel energie kost maar ook veel oplevert.  De score liep op naar liefst 6-1 in ons voordeel, met mooie doelpunten. Korbis werd er een beetje wanhopig van, en jullie weerden iets vermoeider. In de laatste 10 minuten zie je dat die vermoeidheid toe slaat, en Korbis zette nog een keertje flink aan. De inhaalrace stokte op 6-5 en wat was het spannend! We wonnen de wedstrijd maar zowel Korbis als ODO lieten zien dat korfbal op dit niveau hartstikke leuk kan zijn. Met deze overwinning is Korbis de ongeslagen status kwijt, en we zijn benieuwd hoe zij o.a. tegen Fortuna en Refleks  gaan presteren. De competitie blijft in ieder geval leuk en spannend zo, de teams ontlopen elkaar niet veel. Komende week ONDO, die we zeker niet moeten onderschatten! Van de week weer hard trainen…..We hebben er zijn in! Trots op jullie wat er is neergezet gisteren!!

 

Sam en Rob