ODO E2 – KVS/Maritiem E1

Zaterdagochtend 8.30 uur, Hofstede in Maasland. Verzamelen voor de thuiswedstrijd tegen KVS/Maritiem.
Da’s best vroeg. Zowel voor de spelers, als de supporters. En dat het vroeg was, merkten we al snel.
In het eerste kwart waren we niet zo scherp. We waren niet snel genoeg en gaven de tegenstander teveel ruimte. Die maakte daar gretig gebruik van en al snel stonden we 0-3 achter.
Hoe kan je een sporthal doodstil krijgen? Eva weet het; gewoon heel hard tegen de grond gaan. Fleur neemt over, zodat Eva weer opgelapt kan worden. Voor rust weet Benjamin er met een mooie bal nog 1-3 van te maken.
Rust voor de spelers, werk aan de winkel voor de coaches. Zijn jullie aan de bal, ga dan niet allemaal op een kluitje staan. Creëer ruimte en blijf spelen!
Het tweede kwart weten we wat beter in spel te komen. Veel kansen, maar hoeveel kunnen er niet in vallen? We hebben het maar niet bijgehouden. Juliette weet de ballen weer te onderscheppen, Fleur komt op dreef en halverwege de wedstrijd staat het door een goed samenspel 5-6.
Het is weer tijd voor de coaches; hebben we de bal, loop dan niet met z’n alle gelijk weg. We moeten nog wel over kunnen spelen. En als je vrij staat, zorg wel dat je nog aanspeelbaar bent.
We blijven lachten, we blijven vechten. Hoe anders blijkt dat bij de tegenstander te zijn.
Eva is hersteld en gaat weer spelen, bikkel. Fleur wordt Floris, maar ook in die rol weet ze de korf te vinden. De rollen worden opnieuw verdeeld, wij leiden het spel en de tegenstander moet er achteraan. Halverwege weten we naast KVS te komen. En eindelijk, ook Tijn weet weer hoe de ballen door de korf moeten.
Met 11-8 gaan we beginnen aan het laatste kwart.
Hebben we de tegenstander weten te breken? Er loopt zomaar iemand het veld af.
We houden ons hoofd erbij en weten nog 3x de bal door de korf te krijgen.
Met een stand van 14-8 klinkt het eindsignaal.
Leek het er in de eerste helft op dat we genadeloos afgemaakt zouden worden, bleven we vechten en wisten we het spel naar onze hand te zetten.
Volgende wedstrijd wat beter uitgeslapen beginnen, dan zetten we direct de druk erop!