Voorbeschouwing Maassluis 1 – ODO 1. Wees erbij!

Derby!
De wedstrijd die anders is dan andere wedstrijd: ODO – Maassluis of Maassluis – ODO. Noem het ”DÉ wedstrijd”, de clash of de derby. De wedstrijden tegen Maassluis zijn altijd speciaal.

Verleden
‘Lang geleden’ was het broekie Wouter Goedendorp die bal door korf ”pleurde” onder bezielende commentaar van WOS-verslaggever Sjoerd de Vos.

 

Nog een jaar eerder won ODO in het hol van de leeuw op het veld van Maassluis in een zinderende 23-25.

 

Maar de meest recente wedstrijden tussen Maassluis en ODO waren in het voordeel van Maassluis. In het kampioensjaar van Maassluis (twee seizoenen geleden) won Maassluis al haar zaalwedstrijden. En dus ook 2x van ODO. In Maassluis scoorde zij maar liefst 34x. Een Korfbal League club is er jaloers op. In De Hofstede werden de laatste twee ontbrekende punten behaald en mocht men – zeer terecht na een ijzersterk zaalseizoen – de champagneflessen ontkurken.

Vertrekkende spelers
Echter zijn de tijden veranderd. Vorig seizoen verloor Maassluis veel basisspelers van toen. Maassluis degradeerde direct weer uit de 1e Klasse terug naar de 2e Klasse, ondanks 8 behaalde wedstrijdpunten en slechts 2 punten onder de streep. Aan het einde van het seizoen verliet ook het trainersduo de Selectie.

Nieuw elan
Nieuw seizoen, nieuwe spelers, nieuwe trainer. Althans, tot gisteravond. Niet aan het einde van het seizoen, maar per direct stopt de huidige trainer/coach van Maassluis. Of het extreem veel zal uitmaken, dat waarschijnlijk niet. Met nog een aantal ervaren spelers en jonge talenten is Maassluis een mooie mix. Na de eerste vijf speelronden de koploper in de poule met de meest gescoorde doelpunten. Ook de uitwedstrijd bij Vitesse (Ba) is een knappe overwinning op het conto van Maassluis.

ODO
En dan ODO… De ploeg kent veel veranderingen. De grootste verandering is toch wel de nieuwe trainer/coach begin dit seizoen. Onder Leon is de sfeer fantastisch, maar het puntenaantal misschien wel iets lager dan gehoopt. Gaat het dan slecht? Nee, dat ook weer niet. ODO 1 bezet een plek in de middenmoot. De thuisoverwinning op Twist was mooi begin dit zaalseizoen, maar afgelopen zaterdag tegen Korbis was er toch wel op twee punten gerekend. Deze twee wedstrijden zijn dan ook illustratief.

Lees ook: Eerste verlengingen technische en medische staf ODO een feit

Wees erbij!
Zaterdag is dan eindelijk zo ver. Deze wedstrijd gaat verder dan twee punten. Het wordt tijd om weer een mooi, nieuw hoofdstuk toe te voegen aan het boek. Hierbij hopen wij op zoveel mogelijk supporters uit Maasland. We rekenen op jullie steun, die negende man en dat extra steuntje in de rug. De Reserves starten om 17:10 uur. Aansluitend om 18:25 uur is het moment daar… Maassluis 1 – ODO 1, Olympiahal, Maassluis. Be there!