Van het bestuur: Losgebarsten

Vorige week is de zaalcompetitie dan eindelijk weer ‘losgebarsten’. De selectie heeft na de teleurstellende 1e helft veldcompetitie een prima zaalvoorbereiding achter de rug en opende het seizoen in Delft met 4 punten. Gisteren dan de 2e ronde tegen buren Twist, waarbij het 2e helaas geen potten kon breken. Het eerste opende sterk en hield dit ook lang vol. In de 2e helft lag bij Twist vooral de nadruk op het proberen de tegenstander fysiek te breken. ODO bleef, op een kleine fase na, onverstoorbaar doorgaan met korfballen en reageerde soms fel maar gepast op het ruwe spel waarbij de scheidsrechter niet altijd in staat was alles te zien. De onverstoorbaarheid werd beloond met een verdiende overwinning. Mooi om te zien dat ODO ook hier stappen zet! Mooi ook de enorme beleving te zien bij de gehele groep, zowel in het veld als op/naast de bank. De ontlading na de winst was enorm. Ook op de trainingen spat het er al maanden vanaf en is de sfeer heel goed te noemen met een leuke wisselwerking tussen de groep en de technische staf. Ga vooral zo door! De tribunes waren goed bevolkt en wellicht wordt het weer tijd om naast de luidruchtige aanmoedigingen van het team van de week (dit keer ODO D2) weer wat (gepast) extra lawaai op de tribunes voor elkaar te krijgen…..welke jeugdleden pakken dit op!!!???

In deze decembermaand nog een 2-tal competitieweekenden. Dan is het weer tijd voor een korte vakantie met de feestdagen erbij. Maar ODO staat niet (helemaal) stil!
Naast de trainingen en wedstrijden zal op 27 December ook de Welvreugd dag voor de jeugd gehouden worden, gevolgd door het inmiddels bijna fameuze ODO Oliebollen toernooi!!

Dit toernooi (we spelen op 3 pupillenvelden met teams 4 tegen 4) is ooit begonnen door selectie en jeugd door elkaar heen te laten bestrijden op een wat meer ontspannen manier. Het werd groter en groter, en naast alle senioren, junioren en B1 worden vooral oud leden en ouders van de jeugd aangemoedigd om deel te nemen en/of een team te vormen. Gezelligheid daar gaat het vooral om.

Het hoofdtoernooi start rond 19.00 uur. Vanaf 17.00 uur worden er al wedstrijdjes gespeeld en tussendoor is er mogelijkheid om deel te nemen aan een heerlijk warm eten buffet, op inschrijving. Kortom, er is aan alles gedacht! De wedstrijden worden omgeven door gezellige muziek en uiteraard de heerlijk oliebollen en appel flappen. Tussendoor is er natuurlijk gelegenheid voor een drankje aan de bar bij Sjee René. Meestal zijn we tot in de late uurtjes nog bezig! Uiteraard kan je ook alleen komen kijken en mee eten en -drinken….

Komend weekend zal op de ODO-site de inschrijving geopend worden voor het Oliebollentoernooi:
– Deelname vanaf 17.00 uur of deelname vanaf 19.00 uur
– Deelname 17.00 uur en 19.00 uur
– Mee eten of niet

(de inschrijving is geopend! – red.)

Zegt het voort, zegt het voort……..
Rob van der Hak