ODO 1 – Twist 1 (16-13)

Gisteren stond de derby tussen het Maaslandse ODO en Vlaardingse Twist op het programma. Op het veld werd dik verloren. Ondanks het verzorgde korfbal dat Twist daar liet zien, liet ODO het ook liggen op een stuk scherpte en inzet. We lieten ons afbluffen en liepen daar de hele wedstrijd (in de regen) achter de feiten aan. Iedereen was zich daar van bewust en we hadden ons voorgenomen dat dat niet weer zou gebeuren. Na de twee punten vorige week in Delft stond er nu een ploeg met meer vertrouwen, die vanaf minuut 1 wilde knallen. Een volle Hofstede met veel ODO en Twist publiek vormde het decor voor een verbeten strijd. Na het voorstellen van de teams begon ODO scherp aan de wedstrijd. Na een 1-0 voorsprong, die snel weer teniet werd gedaan door een doelpunt van Twist, liep ODO uit naar een 5-1 voorspong. Twist schakelde een tandje bij en een aantal doelpunten later was de tussenstand 6-5. Drie treffers op rij zorgden voor een comfortabeler gaatje van vier, maar daar hebben we maar kort van genoten. Via 3 treffers van Twist gingen we rusten met 1 doelpunt verschil (9-8).

Leon was tevreden over de inzet die we lieten zien, maar gaf ook terecht aan dat de treffers van Twist ook weleens veroorzaakt werden door slordigheden van onze kant. Blijft ook een kwaliteit om die af te straffen, maar dat moesten we wel zien te voorkomen in de tweede helft.

Via een vrije bal werd het 10-8 en Jesse maakte via een prachtige aanval er 3 verschil van. Op dat moment haperde de aanvalsmachine en Twist pakte via vier treffers op rij een eerste Vlaardingse voorsprong (11-12). Wat ik knap vond is dat de koppies niet gingen hangen en dat we vol passie en zorgvuldigheid, bleven zoeken naar naar de gelijkmaker. Rick maakte de 12-12 en Lennart schoot een aanval later direct de 13-12 binnen. Bij ons in het vak was er behoefte aan meer reboundkracht en Twan maakte daarom zijn entree. Verdedigend werd Aron gebracht om verdedigend de druk te blijven geven die nodig was. Via een vrije bal van Willem werd het 14-12. Rick leek het duel op slot te gooien door de 15-12 binnen te schieten. Echter kwam Twist door een uiterste krachtsinspanning toch weer terug tot 15-13. Willem zorgde voor de ontlading door de 16-13 te maken en de Maaslandse overwinning veilig te stellen.

Wat een verschil met de wedstrijd in Vlaardingen en wat voelen deze twee punten lekker.

Supporters en team van de week, enorm bedankt weer voor de steun gedurende de wedstrijd. Het blijft speciaal om voor een volle zaal het eerste van ODO te vertegenwoordigen. We hopen jullie volgende week weer in grote getalen langs de kant te zien bij de wedstrijden tegen Vitesse 1 en 2

Laatste noot van mijn kant; het aantal geblesseerden in de selectie loopt langzaam terug, waar Martijn en Ilse reeds weer vol meedoen. Dat, en de terugkeer van Wouter, zorgen ervoor dat er een steeds sterkere selectie staat, die elkaar beter maakt, elkaar scherp houdt en voor elkaar door het vuur wil gaan. Nu hopen dat Noor binnenkort ook weer zich in het veld mag melden i.p.v. ernaast. Mooi om onderdeel te zijn van zo’n selectie.

Willem