KCR E3 – ODO E5 (12-1)

Vandaag een uitwedstrijd in het ‘verre’ Ridderkerk tegen KCR E3. Het was de eerste echte competitiewedstrijd voor Marieke en dat vond ze toch wel een beetje spannend. Het is echter de vraag wie het meest gespannen was, Marieke of moeder Fenny šŸ˜‰Ā Na even gekeken te hebben naar de leuke pietentraining van de KCR Kangoeroes hadden we een praatje in de kleedkamer, voor de wedstrijd. We waren nu met 5 spelers, en elke wedstrijd speelt er 1 van jullie een hele wedstrijd, en de andere 4 spelen 3x 10 minuten. Zo heeft iedereen de meeste speelminuten per wedstrijd. Vandaag mocht Aron een hele wedstrijd spelen, en wat heeft hij dat goed gedaan! Ook op momenten dat hij het moeilijk had, wist hij toch weer door te gaan, en dat doorgaan is iets dat we met zijn allen hebben afgesproken. Marieke liep met rodeĀ wangetjes rond en liep prima vrij, Sophie rende zich rot, Maud was overal goed bij met verdedigen en Ruben heeft heel wat meters gelopen (nog niet hard gelopen, maar daar gaan we op trainen he). KCR E3 speelt al wat langer samen en dat kon je goed zien. Ze konden elkaar goed bereiken en zodoende ook snel bij de korf komen om te schieten of zelfs al een doorloopbal te nemen.Ā ODO had het wat moeilijker om de bal goed te spelen waardoor weĀ geen balbezit hielden. En in de verdediging was vooral het verdedigen van de doorloopbal lastig. In plaats van naar de tegenstander te kijken enĀ tussen de tegenstander en de paal te staan keken we toch stiekem naar de bal en waren dan de tegenstander kwijt. We gaan daar deze week zeker weer op oefenen! Gelukkig wisten we na een paar keer mooi samenspelen toch wel kansen te krijgen, helaas lukteĀ het maar 1 keer om te scoren. Verder kunnen jullie alleen maar trots zijn op jezelf! De strafworpen werden zelfs gewonnen door ODO met 4 tegen 1! (na elke wedstrijd worden er door elk team 12 strafworpen genomen. Deze tellen niet mee voor de einduitslag maar het wordt wel genoteerd. waarom doen we dat? Soms zijn er kinderen die tijdens de wedstrijd niet geschoten hebben, dan kunnen ze alsnog proberen te scoren! Als je met 5 spelers bent, dan laten 2 spelers er 3 nemen, de andere 3 spelers nemen er 2)

Volgende week kan ik helaas niet mee maar zullen Iris, Femke en Remco er zeker bij zijn.

tot op de training, dan gaan we weer flink oefenen!!

Iris, Femke, Remco en Rob