ODO F1 – Meervogels/Fí­sica F1 (6-4)

Het geheime recept van de F1…

Gisteren was het dan zover, de kampioenswedstrijd tegen Meervogels F1. Als we wonnen stonden we boven aan met 10 punten uit 5, verloren we konden we de week erna kampioen worden samen met Meervogels. De vorige wedstrijd werd uit nipt gewonnen in een zeer fysieke strijd.

Een hele spannende dag zoals u misschien wel snapt. De weken ervoor werd er hard getraind op uitstappen, lange ballen gooien en superspelers (een 5e man) verdedigen en vandaag mochten we dat laten zien.

We begonnen de wedstrijd goed door Fleur die 3 keer op rij raak schoot en de stand op 3-0 zette en daarmee een honderd procent score had!! Dit kwam volgens het publiek door haar geheime recept, de soep en tosti’s voor de wedstrijd. 🙂 Na de 3-0 scoorde ook Anne nog een mooie bal en werd het 4-0. Hierna werd Meervogels scherper en feller waardoor ze er ook 3 scoorde. Het werd dus nog erg spannend.
Door rustig te blijven, aanvallend rond te spelen en vrij te lopen kwamen wij uiteindelijk door een keurige strafworp van Feline op 5-3. Meervogels had een direct antwoord en scoorde de 5-4. Het kon alle kanten op. Maar zolang wij onze eigen tegenstander bleven verdedigen, konden wij het Meervogels heel erg moeilijk maken.

Tegen het einde vielen alle puzzelstukjes van de F1 bij elkaar. Fleur de topscoorder, Feline die haar talentvolle tegenstander onder druk zette. Mees die onwijs goede passes gaf waardoor er gescoord kon worden. Anne die haar ballen zoals gewoonlijk mooi af maakt. Bas die ballen onderschepte in de belangrijkste fase van de wedstrijd.

Er werd luid aangemoedigd door alle ouders, opa’s en oma’s. Dit hielp ons door de laatste 10 minuten heen, want op dat moment kwam het beslissende doelpunt van onze kant en stonden we 6-4 voor!!

Mooi om te zien hoe goed jullie naar elkaar kijken voor dat er een beslissing wordt genomen, de kinderen die vrij staan worden keurig aangespeeld en er wordt voor elkaar gestreden.

Verdiend kampioen dus!! Na de wedstrijd kregen we gelijk taart, een medaille en een bloemetje. Dit resulteerde tot leuke foto’s! Zie hieronder:

(alle foto’s staan op https://www.flickr.com/photos/odomaasland/albums/72157711233028278)

Ik ben onwijs trots op jullie!

Groetjes,
Nikki