Fortuna/Delta Logistiek E1 – ODO E1 (13-15) en KAMPIOEN!!!

Hoe leuk is dit! Na de gewonnen doordeweekse wedstrijd tegen de Dijkvogels was het zaterdag dan DE wedstrijd tegen Fortuna. Met de thuiswedstrijd in gedachten – leuk, spannend en een nipte overwinning met slechts 9 tegendoelpunten – was het vooruitzicht natuurlijk helemaal goed. Weer een spannende pot, tegen een echt goed team. De gezichten waren strak gespannen want met 2 punten voorsprong in het klassement waren de goede rekenaars natuurlijk al dagen bezig geweest. Maar zoals altijd begin je op nul in de wedstrijd. En ODO had in het begin duidelijk moeite met een ontketend Fortuna, dat natuurlijk wilde laten zien dat zij de beste zijn. Een overdonderende start leidde tot een 2-0 voorsprong voor hen. Langzaamaan kwam ODO terug in de wedstrijd en knokte zich knap terug naar een 2-3 voorsprong. Daarna was het mooi om te zien hoe beide ploegen elkaar bestreden, op en over het randje waarin de onervaren maar zijn uiterste best doende scheidsrechter alle ruimte gaf aan beide kanten. Het spel golfde heen en weer met heel veel kansen. Met ODO telkens toch wel aan de leidende kant van de score. Na 5-6 liepen we uit naar een meer-doelpunten-voorsprong via 6-8 naar 6-10 en 7-12. Een voorsprong van maar liefst 5 doelpunten! Maar Fortuna rechtte de rug en sloop langzaam maar zeker dichterbij in een fase waar wij net niet konden scoren. De tips en tricks vanaf de kant gingen uiteindelijk nog maar over 1 ding: laat je niet afleiden doordat de tegenstander scoort of wat anders maar blijf je eigen ding doen en ga DOOR….En dat deden jullie. Ogenschijnlijk onverstoorbaar incasseerden jullie dat Fortuna niet alleen dichterbij kwam en in het begin van de laatste 10 minuten zelfs op gelijke hoogte kwam (12-12) …Een zeeeeeer spannende eindfase brak aan.  Via 12-13 en 12-14 was de buit nog steeds niet binnen en Fortuna scoorde 13-14…..Gelukkig voor ons scoorden we de 13-15 en kort daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af en hadden we het gehaald!!! Met meerdere doelpunten van alle spelers. Wat een fantastische bikkels zijn jullie…..een zwaar bevochten en verdiende, niets aan af te dingen overwinning. Met 10 punten uit 5 wedstrijden zijn we niet meer in te halen en ongedeeld kampioen. Dat gaan we volgende week na de wedstrijd natuurlijk vieren met medailles, bloemen en jawel chocoladetaart. We zullen zorgen dat er voldoende is, ook voor de papa’s en mama’s en opa’s en oma’s!!! En natuurlijk gaan we eerst proberen om de ongeslagen reeks tegen ONDO goed af te ronden.

 

 

Super trotse coaches Sam en Rob!!