Van de voorzitter: Vreemd

Tijdens Sport en Spel zat ik in Spanje en tijdens de Grande Finale ben ik er niet. Buiten dat ik een interne strijd heb gevoerd of het nou wel kan dat ik er morgen niet ben; mijn dagdagelijkse ODO-ritme wordt er wel door verstoord.

Allereerst vergat ik dat er een stukje in de Praatpaal moest komen over de Grande Finale, de link naar de inschrijving en dat we alle vrijwilligers bij ODO als bedankje graag de maaltijd aanbieden. Ik heb deze week gepoogd via de app alsnog mensen hiervan op de hoogte te brengen, en dat is gezien de inschrijving van 170 aardig gelukt 😉

Dinsdag op woensdag kwam ik midden in de nacht terug in dit koude kikkerlandje dus was gisteren mijn eerste normale dag weer in het Nederlandse. Nou ja, normaal. Na de pittige bootcamp sessie (ideetje voor de zomerstop !?) onder leiding van Vincent liep ik nog wat te hangen bij ODO en plots was ik opgenomen in ODO 1 om met zijn achten te kunnen trainen. Drie jaar na mijn wedstrijddebuut in 1 mocht ik nu weer eens meedoen. Als eerste speelden we een partijtje tegen ODO B1, die optimaal voorbereid wilde zijn voor hun kampioenswedstrijd tegen Fortuna B2 morgen. Nou dat moet wel lukken naar wat ik zo zag. Daarna gewoon trainen, en omdat ik én al gebootcamped had én me niet wilde laten kennen ging ik helemaal stuk. Tot slot een partijtje tegen ODO 2, waarbij we extra veel druk moesten geven. U begrijpt dat ik daarna aan de beademing mocht, en blij was dat Rick en Niels mijn plekje overnamen toen de vaktraining met alleen ODO 1 doorging. Ook wat ik van ODO 2 zag zag er veelbelovend uit voor morgen!

Tijdens de derde helft in de kantine werd mij er fijntjes op gewezen dat ik vergeten was om aandacht te vragen voor de belangrijke pot van ODO 2. Dus dat heb ik vandaag zo goed mogelijk hersteld…

Het is vreemd om er morgen niet bij te zijn. Zoals gezegd maakte ik precies drie jaar geleden tijdens de Grande Finale 2016 mijn debuut in ODO 1 omdat de handhaving van ODO 2 en A1 toen belangrijker waren. Dat was ook héél vreemd, maar pakte toen voor ODO 2 gunstig uit. Morgen dus nog maar zo’n vreemde dag.

Have fun, ik zal gedurende de dag wel even kijken op de Instagram Stories hoe het bij ODO gaat, Nina (A2), Liza (B1), Dana (D1) en Dominique (D2) nemen de verhalen over morgen. Ik ben benieuwd!

Groet, Jaap