KZ Danaïden 1 – ODO 1 (16-13)

Voor ODO stond gisteren de uitwedstrijd tegen KZ Danaïden op het programma. De nummer 3 in de poule en dus wisten we dat we aan de bak mochten. Met een waterig zonnetje mochten we in Leiden aantreden op een groot veld. Als je circa 95% van al je wedstrijden tegenwoordig op een 40×20 afwerkt, is het toch weer even wennen om op een veld te spelen dat ruim 2x zo groot (60×30) is als het huidige kunstgrasveld in Maasland. Deze week hebben we 2 keer getraind en hier aandacht aan geschonken. Bal goed op brengen naar de middenlijn en diep in de aanval inspelen waren in ieder geval gisteren ook prima in orde. De eerste helft ging gelijk op. Danaïden schoot in de eerste aanval meteen raak, maar niet snel volgde de gelijkmaker van Jenny, na een prima combinatie opgezet door Nikki. Na een 2-3 voorsprong pakte Danaïden met drie doelpunten op rij, maar we wisten dit weer snel terug te brengen tot 1 verschil. Anderhalve minuut voor rust schoot Wouter de 7-8 binnen, maar helaas wisten we deze voorsprong niet vast te houden en dus gingen we rusten met een gelijke tussenstand (8-8). In de rust werden de zaken besproken die goed gingen, maar ook zaken die we beter moesten gaan doen om de twee punten mee naar Maasland te nemen. We begonnen in ieder geval scherp na rust en Mark zorgde in de eerste aanval direct voor een voorsprong. Snel volgde helaas al weer de gelijkmaker. Verdedigend stond het prima, maar aanvallend hadden we teveel schoten nodig om te scoren en dat gecombineerd met weinig vang en ongelukkige keuzes, resulteerde erin dat de doelpunten schaars waren. Met diverse wissels wilde Rob proberen om dat te keren en Tinus deed dan ook waarvoor hij was ingebracht, scoren. De belangrijke 12-12. Nog eenmaal wist ODO door een versierde strafworp van ondergetekende een voorsprong te nemen, maar daarna was bij ODO de koek op. Na een 12-13 voorsprong wist ODO niet meer de korf te vinden in de slotfase en een logische nederlaag was daarom het gevolg. 16-13 is in mijn ogen licht geflatteerd en doet te weinig recht aan het wedstrijdbeeld waarbij beide ploegen er met de winst vandoor hadden kunnen gaan. Echter, zoals een bekend voetballer ooit gezegd zou kunnen hebben, als je niet (meer) scoort kan je niet winnen. Zo’n typisch gevalletje was het. Balen, want het zat er wel in. Nu er voor zorgen dat we de laatste twee wedstrijden winnen afsluiten en daarmee plek 2, achter de terechte nummer 1 KIOS, proberen te heroveren.

Ik hoop jullie uit bij Rapid, maar zeker ook de laatste thuiswedstrijd medio juni te zien langs de kant aan de Commandeur.