Phoenix E3 – ODO E4 11-10

Doorloper festijn…

Vandaag mochten we tegen Phoenix E3 in Zoetermeer helaas nog zonder Sven.
De tegenstanders begonnen sterk en de coachen waren bang voor een grote nederlaag.
Na het snelle eerste doelpunt van Phoenix werden wij ook wakker en scoorde vrij snel erna onze eerste.
Wij vonden het een doorloper maar onze coaches vonden het van niet maar Eva vind dat Fleur wel een doorloper maakte.
We speelde heel snel en goed rond waardoor Fleur snel een 2e erin kon gooien.
Gelukkig was Eva ook goed in vorm en die gooiden er ook 2 rap achter elkaar.
Brent en Karel (Merel) hadden het zwaar tegen de heren die snel waren en met meerdere waren.
Doordat de dames meer ruimte hadden kregen konden ze sneller aanvallen op de korf wat Fleur met de 2e doorloper ook deed.
De tegenstander kon vaak de doorlopers goed opvangen omdat ze elkaar goed overnamen en zo vaak toch een inloop werd geblokt.
Helaas scoorde Phoenix en ook weer 1 en zo kwam de stand op 2-5 maar gelukkig bleven wij ook scoren en gooide Eva haar 3e erin gevolgd door weer een doorloper van Fleur waardoor de stand op 2-7 kwam. Helaas kwam de tegenstander met veel fysiek spel en door het thuis voordeel vaak beter uit de strijd en scoorde zij toen 3 doelpunten achter elkaar. Gelukkig scoorde wij er toen ook weer 2 met mooie doorloopballen van Fleur en zo stonden ze met 5-9 voor voor het laatste kwart. Toen begon helaas het minst leuke deel van de wedstrijd. De scheidsrechter was meer bezig met naar de bloementjes kijken dan op het spel te letten waardoor er vreemde situaties ontstonden. Na het scoren van Phoenix namen zij de bal weer uit en scoorde op de paal van ons ???? heel vreemd maar ook omdat de scheidsrechter stond te kijken maar deze is toch goed. Nee dat was dus niet zo want Odo moest de bal uitnemen. Dus geen doelpunt. Of de tegenstander laat de bal vangen rolt over zijn voet naar de andere kant van het veld. Een ieder denk dus voetbal dus wij krijgen de bal maar nee hij heeft het niet gezien en zodoende scoorde zij weer een doelpunt. Door deze acties was de focus aan de Odo kant niet meer scherp en door het fysieke gedrag van andere spelers was het spelplezier even ver te zoeken. Door alle verwarring kwam Phoenix helaas voor met met 10-9. Met nog een laatste poging kwamen we weer terug op 10-10. De scheidsrechter zei toen de laatste aanval tegen de spelers maar dat werden er ook weer meer want wij miste helaas en dachten het is klaar maar nee hij liet door spelen en zo verloren we helaas deze wedstrijd met 11-10.
We hebben samen een goeie wedstrijd gespeeld en door het goede samenspel en het goed aangeven van mijn medespelers kon ik de 6 doorlopers maken.Komende zaterdag mogen we weer tegen hun thuis en we hopen ze dan een poepie te laten ruiken.
Groetjes van Fleur