Van de voorzitter: Op kamp met de hele vereniging?

Na een zeer geslaagd kamp is het al weer tijd om vooruit te kijken, een kamphuis moet ongeveer een jaar van tevoren worden vastgelegd.

In 1993 en 1995 zijn we twee keer met de hele vereniging op kamp geweest. Dat heeft toen bij mij een onuitwisbare indruk gemaakt, de thema’s waren Olympische Spelen en Het Wilde Westen, met sheriff Erwin Huisman en een dia serie over de ‘beroving’ van de Maaslandse Rabobank was de inleiding van de Bonte Avond.

Wilde Westen, 1995

Toen we eind 2009 nadachten of we dit misschien weer wilde organiseren twijfelden we geen moment. In mei 2010 beleefden zo’n 180 ODO-ers (leden, ouders, betrokkenen) een Fabelachtig kamp en in 2015 waren dat er zo’n 140.

ODO Cartoon Network Kamp, 2015

In 2020 bestaat ODO 70 jaar en dan ga je je ook weer afvragen of we de traditie van om de vijf jaar met de hele vereniging  moeten voortzetten. Een kamp voor de hele vereniging is wel flink uitdagender dan een ‘gewoon’ kamp, meer monden die gevoed moeten worden, beperkt aanbod kamphuizen, parallelle programma’s voor leeftijdsgroepen, kampleiding die ook kampdeelnemers zijn en de zorg om de allerjongsten is intensiever. Dan denk je eerst waar beginnen we aan.

Maar in de kampleiding van dit jaar is toch wel weer voorzichtig enthousiasme ontstaan om er weer voor te gaan. Als hoofdleiding 2010 kan ik zeggen dat het één van de gaafste projecten is die ik bij ODO heb gedaan, dus ik deel het enthousiasme. Afgelopen donderdag hebben we op de bestuursvergadering besloten de haalbaarheid te gaan onderzoeken, met name een geschikt kamphuis is een cruciale factor. De kampeerboerderij in Epe is volgend jaar niet beschikbaar, dus het kamp met de hele vereniging gaat sowieso een nieuwe locatie krijgen na 4 keer in Epe. Simon Hanemaaijer heeft zich inmiddels aangemeld voor een kernteam dat de haalbaarheid op z’n minst gaat onderzoeken, maar liefst ook van de grond ziet te krijgen. Mooi die energie 🙂 ik heb er nu al zin 😉 Mocht je ideeën hebben of mee willen denken, schroom niet contact op te nemen.

Verder nog 2 mededelingen.

Erna Fisher – coach van A1 – verlaat aan het eind van het seizoen ODO en gaat aan de slag bij de junioren in De Lier. De twee periode van Erna bij ODO kunnen we kenmerken door haar gedrevenheid, naast haar korfbaltechnische functie was ze ook regelmatig als barmedewerker bij ODO te vinden. Erna, maak het seizoen mooi af, en veel succes in De Lier.

Gisteren was het een hele mooie dag om korfbal gade te slaan, vanaf het terras of vanaf de ‘middenbaan’ waar gemakkelijk tegelijkertijd ODO 2 als ODO B1 te kijken. Het verzoek van Kees is om de blauwe plastic terrasstoelen te gebruiken op het terras, en de ‘oude’ lichtblauwe kantinestoelen (met stalen frame) op de middenbaan (bij de dugouts). De stoelen uit de kantine mogen uiteraard niet naar buiten.

Groet, Jaap
Jaap van Vliet
06-24272330