ODO D1 – Dijkvogels D1 (9-3)

Een kort overzicht van de afgelopen periode:
ODO D1 wint veel wedstrijden met een terechte uitslag. OZC is ook een van de titelkandidaten. Nog drie wedstrijden te spelen. Als je die drie wedstrijden wint, word je als enige kampioen. Een mooi vooruitzicht.

Gisteren mochten we in onze eigen hal spelen tegen de tegenstander waar we vorige keer erg veel moeite hadden: Dijkvogels D1. Het team van Dijkvogels won de eerste wedstrijd door veel op de doorbraak te spelen. Ook waren ze erg scherp in het scoren. Het was goed om een keer wakker geschud te worden, want nu was het tijd om ‘wraak’ te nemen. Coach Nikki heeft in de trainingen veel getraind met het verdedigen van de doorloopbal. In de aanval werd er meer geoefend met verzorgen van goede passes naar elkaar. De kracht van dit team is het spelen met een hoog baltempo en het voortdurend in beweging zijn. De tegenstander weet dan niet meer waar ze moeten kijken.
Een felle start vanaf het begin was nodig om gelijk de zenuwen van ons af te spelen. Je hebt ongeveer 5 a 10 minuten nodig om te zien hoe je je verdedigend en aanvallend moet opstellen bij jouw tegenstander. De concentratie was van te voren bij alle kinderen te zien in hun gezichten. We waren er klaar voor.

De groei in ons aanvallende spel was goed te zien. Ook wij waren dit keer erg gevaarlijk met de doorloopballen, zeker de meiden van ons team. We begonnen dit keer al met een grote voorsprong op het scorebord, waardoor je veel lekkerder met elkaar de kansen kan afmaken. Zolang er rust in de hoofden van de spelers zit, besteedt je ook meer aandacht aan de passing. Verdedigend waren wij deze wedstrijd erg overheersend. We zaten er goed bij elke kans die de tegenstander creëerde en de ballen werden gemakkelijk onderschept. Het was genieten vanaf de kant en het plezier straalde er ook weer vanaf; iets wat wij de vorige wedstrijd minder zagen tegen OZC. Iedereen was erg belangrijk deze wedstrijd en iedereen droeg zijn of haar steentje bij. In sommige wedstrijden zijn er maar een tweetal of drietal kinderen die scoren, maar je doet het altijd met z’n allen en dat was deze wedstrijd nogmaals goed te zien. Ik krijg er zelfs een beetje kippenvel van als ik de D1 zulke wedstrijden zie spelen en ik denk dat ik dat ook namens Nikki zeg. Ook leuk dat je kan zien hoe goed de kids gegroeid zijn, zeker met de dingen die Nikki aanbiedt tijdens de trainingen. Het blijft ook erg goed om te zien dat er zoveel publiek blijft komen kijken tijdens de wedstrijden. Iedereen bedankt daarvoor. Ik kijk nu al uit naar de komende twee wedstrijden en we gaan zien wat het ons oplevert. Tot dan!

Nikki en Lennart